2014 Dünya Kupası grupları belli oldu

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nın kuraları belli oldu.
2014 Dünya Kupası grupları belli oldu
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nın kuraları Brezilya'nın Bahia kentinde çekildi. 32 ülkenin katılacağı kurada, 8 ayrı grupta mücadele edilecek. Turnuvanın 12 Haziran 2014 tarihindeki açılış maçı, Sao Paulo şehrinde Brezilya ile kura çekimi sonrası belirlenecek takım arasında yapılacak.

Brezilya daha önce belirlendiği gibi A Grubu'ndaki ilk takım olarak yerini alıyor. İspanya ise B Grubu'nun seribaşı takımı oldu. Grup C'nin ise Kolombiya oldu. D Grubunun ise Uruguay. E Grubunun seribaşı takımı İsviçre. F Grubu'nun seribaşı takımı Arjantin. G Grubu'nun seribaşı takımı Almanya. Son grup olan H Grubu'nun seribaşı takımı ise Belçika.

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke sahneye geldi ve kura çekimi seramonisine artık geçiliyor. Kurada topları çekmek için dünya futbolunun Zidane, Hierro, Cafu, Matthaus ve Kempes gibi yıldız isimleri sahneye geldiler. Sahneye gelen Brezilyalı efsane golcü Ronaldo, 2014 Dünya Kupası'nın resmi topu Brazuca'yı tanıttı.

Sahneye davet edilen son Dünya şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Vincente del Bosque, çok zor olacağını ama Dünya Kupası'nı ellerinde tutmak istediklerini söyledi.

Devlet Başkanı Rousseff kendisine yöneltilen Brezilya'dan beklentiniz nedir sorusuna, daha önce bütün Dünya kupalarına katıldıklarını hatırlatarak bu Dünya Kupası'ndan da umutlu olduğunu belirtti.

Sahneye FIFA Başkanı Sepp Blatter ile gelen Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff dün hayatını kaybeden Mandele için salondakileri saygı duruşuna çağırdı.

12 farklı şehirde oynanacak
Turnuvaya 12 farklı şehir ev sahipliği yapacak. Brasilia, Fortaleza, Natal, Recife, Salvador, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Curitiba, Porto Alegre, Sao Paulo, Cuiaba ve Manaus Dünya Kupası'nın durakları olacak.

2014 Dünya Kupası grupları ise şöyle:

A GRUBU
-Brezilya
-Hırvatistan
-Kamerun
-Meksika

B GRUBU
-İspanya
-Hollanda
-Avustralya
-Şili

C GRUBU
-Kolombiya
-Fildişi Sahilleri
-Japonya
-Yunanistan

D GRUBU
-Uruguay
-İtalya
-Kostarika
-İngiltere

E GRUBU
-İsviçre
-Ekvator
-Honduras
-Fransa

F GRUBU
-Arjantin
-Nijerya
-İran
-Bosna Hersek

G GRUBU
-Almanya
-Gana
-ABD
-Portekiz

H GRUBU
-Belçika
-Cezayir
-Güney Kore
-Rusya



Hürriyet