El Nusra lideri yakalandı iddiası!

Irak istihbarat servisinin edindiği bilgiler doğrultusunda El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi lideri Muhammed el Culani’yi yakaladığı iddia ediliyor.
El Nusra lideri yakalandı iddiası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Irak istihbaratının, El Nusra lideri hakkında El Kaide bağlantılı bir diğer grubun üyeleri tutuklandıktan sonra elde ettiği, araştırmalar sonucu Culani’nin fotoğraflarına ulaşıldığı belirtildi.

Fotoğraflarla birlikte ele geçirilen bazı mektuplarda Culani’nin, BM çalışanlarının kaçırılmasıyla ilgili planlarından bahsedildiği, bu gelişme üzerine Irak istihbaratının düzenlediği operasyonla Culani’nin yakalandığı açıklandı.

AFP'nin duyurduğu haberde Culani’nin daha önce 2005 yılında gözaltına alındığı, ancak bilinmeyen nedenlerle 2010 yılında serbest bırakıldığı belirtiliyor. BM Güvenlik Konseyi, mayıs ayı sonlarında El Nusra grubunu, uluslararası El Kaide terörist ağı ile bağlantıları nedeniyle terörist örgütler listesine dahil etmişti.

Geçtiğimiz haftalarda El Kaide bağlantılı grupların artan saldırısı sonrasında Irak ordusu geniş kapsamlı askeri operasyonlar başlatmıştı. ABD’nin lojistik ve istihbarat desteği verdiği Irak ordusu, Anbar çölündeki El Kaideli gruplara ağır kayıplar verdiriyor.

SoL Gazetesi