Erdoğan: Bunlar lümpen, mahalle kabadayısı, modern bedevi...

Tepeden inmeci, baskıcı, jakoben anlayış bugün de bazı sanat çevrelerinde sürüyor. Çapulcularla kol kola yürümedikleri, vandallığa prim vermedikleri için sanatçılarımızın tehdit edildiğini biliyoruz.
Erdoğan: Bunlar lümpen, mahalle kabadayısı, modern bedevi...
2018-03-31 13:20:23   Güncelleme: 2018-03-31 14:20:07    

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yeditepe Bienali açılışında yaptığı konuşmada, 'Bunlar lümpen, mahalle kabadayılarındandır; bunlar zihniyet itibariyle modern bedevilerdir, kendi küçük kabilelerinden olmadığı sürece ne bir sanatçının ne de bir sanat eserinin bunların gözünde değeri vardır' ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor:

-Tepeden inmeci, baskıcı, jakoben anlayış bugün de bazı sanat çevrelerinde sürüyor. Çapulcularla kol kola yürümedikleri, vandallığa prim vermedikleri için sanatçılarımızın tehdit edildiğini biliyoruz. Gezi'de yaptıklarını Zeytin Dalı için bölgeden giden sanatçılarımıza yaptılar. Bunlar zihniyet itibariyle modern bedevilerdir. Bunların gözünde vatana ihanet etsen bile menfaat grubuna ihanet etmediğin sürece makbulsün.

-AKM için de çok bağırdı Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın çatlayın patlayın yıktık. Aynı şeyi Ankara'da yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca bir tane eser ortaya koyun be. Demek ki bizi beklediler.