Başbakan Yıldırım: Tetanoz gibi aşıları artık Türkiye'de üreteceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de Ödemiş Devlet Hastanesi'nin açılışında konuştu.
Başbakan Yıldırım: Tetanoz gibi aşıları artık Türkiye'de üreteceğiz
2018-03-31 14:29:24   Güncelleme: 2018-03-31 14:29:24    

Binali Yıldırım, 'tetanoz, difteri gibi aşıları' 2019 yılından itibaren Türkiye'de üretilmeye başlanacağını ileri sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

-Sizlere hizmet etmeyi daimae bir bahtiyarlık meselesi olarak gördük, görüyoruz.

-Sağlık hizmeti almak hepimizin en temel hakkıdır. Devletin de görevi vatandaşa en iyi sağlık hizmetini vermektir. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın size selamını getirdim. Bu gerçekten hareketle, insanımıza gelişmiş sağlık hizmeti vermek için büyük bir değişim, dönüşüm başlattık. Sağlık alanında çok önemli değişim ve dönüşüm yaşandı.

 

-15 yıl içinde yatak sayısını 18 binden 108 bine çıkardık. 481 olan acil servis ssayısını 2137'ye, 600 olan ambulans sayısını 4921'e çıkardık. İşte hizmetin adı bu. Artık vatandaş hastaneye gitmeden randevu alabiliyor. Avrup'nın tamamından daha fzla 6. seviye dijital sağlıkhizmeti veriyoruz. Engelsiz sağlık iletişim merkezi ile engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimindeki engelleri ortadan kaldırdık. Ödemiş'te tekilen bir tıbbi görüntü ülkenin her yanından görüntülenebiliyo. Tele EKK ile ambulansta çekilen EKK'yı hekimlerimiz aynı anda yorumlayabiliyor. Bunları niye yaptık? İşimiz bitmedi. Hizmette sınır yok. Durmak yok, yola devam.

-Kardeşlerim, tetanoz, difteri gibi aşıları artık 2019'dan itibaren Türkiye'de üreteceğiz. İlaç sektöründeki attığımız adımlarla 6 milyar liralık tasarruf sağlayacağız. Sağlıkta tüketilen her kutu ilacın yüzde 80'ini kendimiz üretiyoruz. Tıbbı gömrüntüleme cihazı üretimiyle beraber, ilaç üretimiyle beraber, yerli sanayimize 6 milyar 900 milyon katkı sağlamış olacağız.

-Değerli Ödemişli kardeşlerim, her ne yapıyorsak sizlerin rızası ve duası için yapıyoruz. Vatandaşımızın yaşam, sağlık kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz.

Vehaber Menu