Dursun Ali Sarıoğlu hayatını kaybetti

Tatlı Kaçıklar dizisinin Tarumar abisi Dursun Ali Sarıoğlu hayatını kaybetti.
Dursun Ali Sarıoğlu hayatını kaybetti
2018-04-02 14:40:16   Güncelleme: 2018-04-02 14:40:16    

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Dursun Ali Sarıoğlu yaşamını yitirdi. 81 yaşındaki usta oyuncunun kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Eşi Elif Sarıoğlu şunları söyledi:  Eşim yıllar önce baypass ameliyatı geçirmişti. Düne kadar ciddi bir sağlık sorunu yoktu. Ama dün bazı sıkıntıları ortaya çıktı. Hastane kaldırdık ama bu sabah kaybettik' dedi.

ÇOK ÖZEL BİRİYDİ

Tatlı Kaçıklar dizisinde birlikte rol aldığı Mehmet Ali Erbil: 

Çok özel biriydi. Değerini, yeteneğini tam insanların fark edemediği bir sanatçıydı. Haketmediği bir yerdeydi. İnsan olarak da kişilik olarak da çok farklı biriydi. Düzgün, sağlam karakterli biriydi. En ufak bir ters konuşmasını bile duymadık yıllarca çalışıp. Nur içinde yatsın. Allah ailesine sabır versin.

1936 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde dünyaya gelen Ali Sarıoğlu, ekonomik nedenlerle ilköğretimden sonra eğitim alamamış ve 10 yaşlarındayken İstanbul'a gelerek vasıfsız çocuk işçi olarak birçok işte çalışmıştır. 1960'lı yılların ikinci yarısında açılan bir tiyatro oyunculuğu sınavından başarıyla çıkarak çeşitli tiyatro topluluklarında 30 civarında rolde oynadı. Kamerayla geç tanışan sanatçı, 1982 yılından itibaren sinema ve dizi filmlerde çeşitli roller üstlendi. Karakter oyuncusu olan Sarıoğlu, genellikle 'Karadeniz tiplemeleri'yle tanınmaktadır. Ancak en bilindik rolleri, 1992'de rol aldığı 'Ana' adlı dizide, 'Çat çat çat, kel Behzat!' ve 'Yaşasın kötülük!' replikleriyle tanınan mafya babası 'Kel Behzat' karakteri, 1996 yılında rol aldığı 'Tatlı Kaçıklar' adlı dizideki 'Tarumar' adlı mafya babası karakteri ve 'Yasemince' programında canlandırdığı komiser karakteridir.

Dursun Ali Sarıoğlu 2 Nisan 2018 tarihinde hayata gözlerini yummuştur.

Vehaber Menu