Tutukluluk süresi biten Demirtaş için tahliye talebi

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir dosyadan tahliyesi talep edildi.
Tutukluluk süresi biten Demirtaş için tahliye talebi
2018-04-07 10:46:43   Güncelleme: 2018-04-07 10:46:43    

Fotoğraf: DHA

Diyarbakır başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ‘suç işlemeye tahrik’ suçlamasıyla 4 Kasım 2016’da tutuklanan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın, tutukluluk süresinin dolduğu gerekçesiyle tahliyesi talep edildi.

Söz konusu suçlama için tutuklama süresinin bir yıl olduğu, zorunlu hallerde gerekçe gösterilerek sürenin altı ay daha uzatılabileceği, ancak Demirtaş’ın bir buçuk yıldır tutuklu olduğu belirtildi.

DHA’nın haberine göre tahliye talebi Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman tarafından Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapıldı.

Müvekkili Demirtaş hakkında iki tutuklama kararı bulunduğunu belirten Karaman, bunlardan birinin ‘örgüt üyeliği’, diğerininse ‘suç işlemeye tahrik’ olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: 'İkinci karar asliye ceza mahkemesinin görevi. Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102’nci maddesi uyarın asliye ceza mahkemesi kapsamında kalan suçlarda tutuklama süresi bir yıl. Şimdi bu suç yönünden bir yıllık azami tutuklama süresi çoktan doldu. Gerekçeli uzatma kararı ise hiç yok. Tutukluluk süremiz bir yıl beş ay doldu. Temel bir yılık süre aşıldığı için müvekkilim Selahattin Demirtaş’ın bu suç yönünden tutukluluğunun kaldırılması gerekiyor. Kaldı ki uzatma sayılsa bile altı aylık uzatmanın da beş ayı bitti.'

Vehaber Menu