Erdoğan: Afrin’i kime teslim edeceğimizi biz biliriz

Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, ‘TSK, Afrin’i Suriye hükümetine teslim etmeli’ sözlerine yanıt verdi.
Erdoğan: Afrin’i kime teslim edeceğimizi biz biliriz
2018-04-10 13:42:48   Güncelleme: 2018-04-10 13:42:48    

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Hatay'a gidecek olmasına ilişkin Erdoğan, 'Şimdi duydum ki Hatay'a gidiyormuş. Hayırdır, günaydın ne oldu? O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya parkan falan eksikse onu da gönderelim. Biz şehitlerimizi, ailelerini yalnız koyamayız. Şehitlerimiz ile beraberiz. Bay Kemal ve işbirliği yapan koalisyon ortakları böyle bir derdi yok. Anlamazlar. Onların derdi bu ülkeyi bölmek, parçalamaktı. Bay Kemal sen Hakkari'de miting yaptığında bir tane Türk bayrağı var mıydı? O zaman işte bu malum partinin desteği ile gitti miting yaptı. Yapamazsın sen de o irade, güç yok. 15 Temmuz'dan sonra kendisine Yenikapı için davet gönderdiğimde,  bize önce hayır dedi, baskılar aldı sonra geleceğine dair haber geldi. Bunları bilmemiz lazım. Bunları milletime anlatayım ki bu adamın ne olduğunu herkes anlasın. Cibilliyetini anlasın. Karakter başka bir meseledir. Hesabını sorma zamanı geliyor. Sandık önümüze geldiği zaman bunun hesabını sormaya var mıyız?' ifadelerini kullandı. 

DOĞU GUTA

''Doğu Guta ve Duma. Bu katliamı yapanları lanetliyorum, lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin bu katliamı yapanlar bunun hesabını, bedelini kesinlikle ağır ödeyeceklerdir. Bununla ilgili görüşme ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dün Sayın Putin ile telefonda görüştüm, bugün ve yarın da devam edecek görüşmeler.'

AFRİN

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, 'TSK, Afrin’i Suriye hükümetine teslim etmeli' açıklaması için 'Kime teslim edeceğimizi biz biliriz' dedi.