Demirtaş'a hakaret eden Dilek Bozkurt'a 200 fidan dikme cezası

ilek Bozkurt Özgenç, sosyal medya hesabından Selahattin Demirtaş'a ettiği hakaretle ilgili çıktığı mahkemede 200 fidan dikme ve 6 ay bakım yapma cezası aldı.
Demirtaş'a hakaret eden Dilek Bozkurt'a 200 fidan dikme cezası
2018-04-11 08:51:24   Güncelleme: 2018-04-11 08:51:24    

Antalya'da yayımlanan derginin imtiyaz sahibi Dilek Bozkurt Özgenç, 17 Eylül 2015'te Rize'nin Çayeli ilçesi girişinde bulunan bir köprü fotoğrafının üzerine montaj yapılarak üzerinde, 'Türk, Kürt herkes girebilir. Selahattin Demirtaş ve örgütü '...' yiyorsa girebilir' paylaşımını kendi takipçilerinin görmesi için paylaştı. . Özgenç, paylaşımının altına 'Karadeniz'e girmek zordur. Adama silahla dans ettirirler' yorumunu yazdı.

Bu durumdan haberdar olan Demirtaş'ın avukatları, Özgenç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası Özgenç hakkında dava açıldı. Antalya 16'ncı Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada Dilek Bozkurt Özgenç'e, paylaşımı ve yaptığı yorum nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçundan 1 yıl 6 ay hapis ile 'hakaret'ten 200 fidan dikip, 6 ay boyunca bakımını yapma cezası verildi. Mahkeme heyeti, Özgenç'e verdiği 1 yıl 6 ay hapis cezasını 'iyi hal' nedeniyle 1 yıl 3 aya indirip, 5 yıl süreyle suç işlememe koşuluyla hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

'KARADENİZ İNSANI ESPRİLİ OLUR'

Karara çok şaşırdığını belirten Dilek Bozkurt Özgenç, espri amacıyla yaptığı yorum ve paylaşımın ardından verilen kararı doğru bulmadığını söyledi. Özgenç, Karadeniz insanının esprili olduğunu ve Karadenizli olduğu için espri yapmak istediğini savundu.

Vehaber Menu