Serum yerine 'formalin' verdiler: Canlı canlı mumyalandı, organları iflas etti!

Tedavi gördüğü hastanede hemşirenin serum yerine formalin vermesi nedeniyle canlı canlı mumyalanan 28 yaşındaki Yekaterine Fadeyeva, organlarının iflas etmesi sonucu hayatını kaybetti.
Serum yerine 'formalin' verdiler: Canlı canlı mumyalandı, organları iflas etti!
2018-04-12 14:08:35   Güncelleme: 2018-04-12 14:08:35    

Rusya’nın Ulyanovsk kasabasında hastanede tedavi gören 28 yaşındaki Yekaterine Fadeyeva, hemşirenin serum yerine formalin vermesi neticesinde canlı canlı mumyalandı.

Hürriyet'in haberine göre, olay 15 Mart tarihinde yaşandı. Kodmsomolskaya Parvda gazetesine göre anne olmaya hazırlanan Yekaterine Fadeyeva yumurtalıklarında bir kist bulunduğu için Ulyanovsk kasabasındaki hastaneye ameliyata yattı.

Başarılı geçen ameliyattan sonra genç kadın bakın odasına alındı. Nöbetçi hemşire hastaya hata ile serum yerine ölenlerin bedenlerinin muhafaza edilmesi için kullanılan 'formalin' isimli ilacı verdi. Sabaha karşı acılar içerisinde kıvranmaya başlayan Fadeyeva’yı ziyaret eden doktoru trajik hatayı fark etti.

Hastane yönetimi önce olayı örtbas ederek birkaç gün gizledi. Ancak 4 gün sonra durum Rusya SağlıkBakanlığına iletilerek zavallı kadın Moskova’daki Burnazyan Biyofizik Araştırmalar Enstitüsüne nakledildi. Burada Yekaterina Fadeyeva’yı inceleyen uzmanlar değerli zamanın kaybedildiğini söyledi. Genç kadının midesinden başlayarak tüm iç organları formalin zehrinin etkisiyle bir bir devri dışı kalarak mumyalanmış.

19 Mart tarihinden 5 Nisana kadar yapılan tüm müdahaleler netice vermeyerek 28 yaşındaki Yekaterine Fadeyeva geçtiğimiz hafta Moskova’da hayatını kaybetti.

Rusya’da şok etkisi yaratan Ulyanovsk hastanesindeki feci olay şimdi Sağlık Bakanlığı ve savcılık tarafından araştırılıyor. Ulyanovsk hastanesi baş hekimi de görevden uzaklaştırıldı.