Galatasaray Lisesi güvenlik görevlisinden bıçaklı saldırı

Galatasaray Lisesi güvenlik görevlisi tarafından bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.
Galatasaray Lisesi güvenlik görevlisinden bıçaklı saldırı
2018-04-13 10:18:47   Güncelleme: 2018-04-13 10:18:47    

Galatasaray Lisesi’nde güvenlik şefi olarak çalışan Y. B., güvenlik görevlisi Hamza E. tarafından başından bıçaklandı.

Olay sonrası başındaki bıçakla hastaneye kaldırılan B.’ye doktorlar 'Bıçağı çıkarsaydın ölürdün' dedi. Tedavi altına alınan B. yeniden işine dönerken, E. tutuklandı; hakkında savcılık soruşturması ise devam ediyor.

HamzaE.’nin, başka bir güvenlik görevlisine elindeki makasla saldırdığı, bu olaydan sonra Y. B.’nin de talebi ile Hamza E.’nin görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Hamza E. bu kez Galatasaray Üniversitesinde görevlendirildi. İddiaya göre, Hamza E., görev yerinin değiştirilmesi nedeni ile Y. B.’ye husumet besledi.

BIÇAĞI BAŞINA SAPLADI

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, geçen 20 Şubat günü Y. B. işten çıkarak Taksim Tepebaşı’nda bulunan İngiliz Konsolosluğu’nun yakınına gelerek araç beklemeye başladı. Tam o esnada Hamza E. hızla Y. B.’ye yaklaştı ve elindeki bıçağı başına sapladı. Hamza E. olaydan sonra kaçtı.

Y.B. ise, başına saplanan bıçakla taksiye bindi. Hızla, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan B.’ye doktorlar 'Bıçak beyin zarına çok yaklaşmış durumda. Bıçağı çıkarsaydın ölebilirdin' dedi. Tedavi altına alınan Y. B. bir süre sonra taburcu edildi. Evinde tedavi görmeye devam eden Y. B. kısa süre önce yeniden işine döndü.

TUTUKLANDI

Olaydan birkaç gün sonra gözaltına alınan Hamza E. ise, çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. E.’nin ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandığı öğrenildi. Tutuklu bulunan Hamza E. hakkında başlatılan savcılık soruşturmasının ise devam ettiği öğrenildi.

Vehaber Menu