Rusya’dan ABD'ye: Maceraya kalkışmayın

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Uzun süredir Suriye’yi ele geçirmek için savaşan ABD'nin kimyasal saldırı iddiasını mizansen olarak değerlendirdi.
Rusya’dan ABD'ye: Maceraya kalkışmayın
2018-04-13 14:13:01   Güncelleme: 2018-04-13 14:13:01    

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve müttefiklerinin Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

'Ultimatom ve tehditler Suriye'de diyaloğa yardımcı olmuyor' diyen Lavrov, 'En ufak bir yanlış hesap yeni göç dalgalarına yol açar' ifadelerini kullandı.

Habertürk'ün aktardığına göre ABD ile iletişim kanallarının açık olduğunu belirten Lavrov, 'Suriye'de Libya gibi bir maceraya kalkışılmasın' şeklinde konuştu.

'KİMYASAL SALDIRI İDDİALARININ MİZANSEN OLDUĞUNA DAİR KANITIMIZ VAR'

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok ile Moskova'daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, ABD ve müttefiklerinin Duma'daki kimyasal saldırı iddiaları hakkında 'Bunun yeni bir mizansen olduğunu ve arkasında Rusofobi kampanyasının ön sıralarında yer almaya hevesli bir ülkenin istihbaratının bulunduğu gösteren çürütülemez verilere sahibiz' ifadelerini kullandı.

'OPCW HEYETİNİN YARINA DUMA'YA GİTMESİNİ BEKLİYORUZ'

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) uzmanlarının yarın sabah Şam'a ulaşmasının beklendiğini hatırlatan Lavrov, OPCW heyetinin zaman kaybetmeden kimyasal silah, klor veya başka herhangi bir maddenin kullanımına ilişkin hiçbir kanıt bulunmayan Duma'ya gitmesini beklediklerini kaydetti.

OPCW heyetinin Suriye'ye çok uzun süre sonra ve isteksiz bir şekilde gideceğine dikkat çeken Lavrov, heyetin Suriye ziyaretinin Moskova ve Şam'ın baskısı sayesinde mümkün olduğunu belirtti.

‘IRAK VE LİBYA’DA YAŞANANLAR SURİYE’DE TEKRARLANMASIN’

Sputnik'in aktardığı haberde, de Lavrov, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Duma'da kimyasal saldırı düzenlendiği iddiaları üzerinden Suriye hükümetine yönelik askeri müdahale çabalarına ilişkin Libya ve Irak'taki gibi bir maceraya kalkışılmamasını ifade etti.

Vehaber Menu