Rusya Dışişleri: Suriye barışçıl bir gelecek şansı elde ettiğinde saldırdılar

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye saldırısına tepki gösterdi.
Rusya Dışişleri: Suriye barışçıl bir gelecek şansı elde ettiğinde saldırdılar
2018-04-14 08:18:49   Güncelleme: 2018-04-14 08:18:49    

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Zaharova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Önce Suriye halkı için Arap Baharı kullanıldı, ardından IŞİD, şimdi de ABD'nin akıllı füzeleri. Uzun yıllar terörist saldırıları altında ayakta kalmaya çalışan egemen devletin başkentine darbe vuruldu.' ifadelerini kullandı.

Bütün bunların arkasında 'dünyada seçkinliğini ilan eden ve ahlaki liderlik iddiasında olanların bulunduğunu' belirten Zaharova, Suriye'nin 'barışçıl bir geleceğe sahip olduğu anda saldırıya uğradığını' kaydetti.

Beyaz Saray'ın saldırı kararını almasında internet ve ana akım medya üzerinden yayınlanan fotoğraf ve videoların etkili olduğunu vurgulayan Zaharova, ABD'nin biyolojik silah labaratuarları iddiasını Irak işgaline gerekçe olarak göstermesini ima ederek '15 yıl önce Beyaz Saray bir şişe ve Dışişleri Bakanı'nı kullanmıştı. Şimdi ise Washington, şişe yerine medyayı kullandı' dedi.

Irak işgali öncesinde eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, 5 Şubat 2003'te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşmuş ve Irak'ta hareketli biyolojik silah laboratuarları olduğunu ileri sürmüştü.

Powell, iddiasını daha etkileyici kılmak için BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma esnasında elinde bir şişe dolusu şarbon tutmuş, bunu dinleyicilere göstermişti. Ancak daha sonra bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü