BM: Tüm üye devletlere gerginliği tırmandıracak herhangi bir eylemden kaçınma çağrısı yapıyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye saldırı emrini verdi. Operasyona Fransa ve İngiltere de katıldı.
BM: Tüm üye devletlere gerginliği tırmandıracak herhangi bir eylemden kaçınma çağrısı yapıyorum
2018-04-14 08:42:45   Güncelleme: 2018-04-14 08:42:45    

ABD, Fransa ve İngiltere, Suriye'ye yönelik hava saldırıları düzenledi. ABD Başkanı Donald Trump'ın duyurduğu saldırılar esnasında başkent Şam ve Humus'tan patlama sesleri duyuldu. ABD Savunma Bakanlığı, saldırıların şimdilik son bulduğunu açıkladı.

RUSYA: ABD TÜM ULUSLARARASI KURALLARI İHLAL ETTİ

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Aleksandr Şerin, 'ABD Suriye'ye yönelik saldırılar düzenleyerek tüm uluslararası kuralları ihlal ediyor ve Rusya bunu saldırganlık eylemi olarak görmektedir' açıklamasında bulundu.

Şerin, 'ABD Başkanı Trump, sadece dünya çapındaki bir suçlu değil, ikinci bir Adolf Hitler'dir. Bu, ikinci Belgrad'dır. Bu bir dönüm noktasıdır, egemen bir devlete karşı savaş ilanıdır' dedi.

RUSYA'NIN ABD BÜYÜKELÇİSİ: SALDIRI SONUÇSUZ KALMAYACAK

Rusya'nın ABD Büykelçisi başlatılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 'Suriye'ye saldırı sonuçsuz kalmayacak' dedi. Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, 'En kötü endişelerimiz gerçekleşti. Uyarılarımız dikkate alınmadı. Önceden tasarlanan senaryo uygulanıyor. Bu gibi eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyardık. Bu sonuçların tüm sorumluluğu Washington, Londra ve Paris'e aittir. Rusya Devlet Başkanının tahkir edilmesi kabul edilemez' ifadelerini kullandı.

İRAN: BÖLGESEL SONUÇLARI OLACAK

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD öncülüğündeki saldırı kınanarak, saldırının bölgesel sonuçları olacağı konusunda uyarıldı.

BM'DEN 'GERGİNLİĞİ ARTIRACAK HER TÜRLÜ EYLEMDEN KAÇINILMASI' ÇAĞRISI 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı yazılı açıklamada,  ''uluslararası barış ve güvenlik söz konusu olduğunda BM Sözleşmesi ve uluslararası hukuk ile tutarlı bir şekilde hareket etme zorunluluğu olduğunu'' belirtti. 

BM Sözleşmesinin bu konuda çok net olduğuna dikkati çeken Guterres, 'Tüm üye devletlere böyle tehlikeli bir durumda itidal göstermesi,  gerginliği tırmandıracak ve Suriye halkının ıstırabını daha da kötüleştirecek herhangi bir eylemden kaçınma çağrısı yapıyorum' değerlendirmesinde bulundu. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü