Cumartesi Anneleri, 1981’de gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’ndaki 681. oturma eyleminde 1981’de gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sordu. Eylemde açılan pankartın üstüne Yedigöl’ün çok sevdiği çay ve simit bırakıldı.
Cumartesi Anneleri, 1981’de gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sordu
2018-04-14 15:34:32   Güncelleme: 2018-04-14 15:34:32    

Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, 681. kez evlatlarının akıbetini sordu. Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen kayıp yakınları 'Failler belli kayıplar nerede?' pankartı açarak gözaltında kaybettiklerinin fotoğraflarını ve karanfiller taşıdı. Eylemde açılan pankartın üstüne kırmızı karanfillerin yanı sıra Yedigöl’ün çok sevdiği çay ve simit bırakıldı.

Cumartesi Anneleri’nin 681. oturmasına CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile beraber çok sayıda insan hakları savunucusu katıldı.

'İşlediğiniz suçlar cezasız kalmayacak'

Açıklamada ilk olarak söz alan CHP’li Tanrıkulu, şunları söyledi:

Nurettin Yedigöl tam 37 yıl önce kaybedildi. Ama ne annemiz Zeycan ne de bu meydan onu unutmadı ve unutmayacak. Yanı başımızda çok kanlı bir savaş devam ediyor. Bugün Hükümet açıklama yapmış, ‘İnsanlığa karşı işlenmiş hiçbir suç cezasız kalmamalı’ demiş. Ama bu topraklarda sizin işlediğiniz suçlar da cezasız kalmamalı. Sizin işlediğiniz suçlar cezasız kalmayacak ve zaman aşımına uğramayacak. Bizler savaşa karşı barışı, OHAL’e karşı demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti savunmaya devam edeceğiz.

'Bir mezar taşımız olsun istiyoruz'

Tanrıkulu’nun ardından Yedigöl ailesi adına Muzaffer Yedigöl şöyle konuştu:

37 yıldır ağabeyimi arıyoruz. 681 haftadır burada kayıplarımızı arıyoruz. Nurettin Yedigöl yardımlaşmaya, eğitime çok önem verirdi. Ağabeyimi kelimelerle anlatmak çok zor… Bu ülkede darbeler olmasın, demokrasiye darbe vurulmasın. 96 yaşındaki annemin acısını biraz hafifletin. Bu ülkeden alacağımız var. Biz para, iş hiçbir şey istemiyoruz yalnızca ağabeyimin kemiklerini istiyoruz… Devletten çok şey mi istiyoruz? 37 yıldır kemiklerimizi arıyoruz. Bir mezar taşımız olsun istiyoruz. Bu ölüme sebep olanların da yargılanmasını istiyoruz. 37 yıldır mezarımızın üstüne bir çiçek bile koyamadık.

Sendika.org

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü