Nufüs Müdürlüğü çalışanlarının yasalardan haberi yok mu?

Nüfüs Müdürlüğü çalışanları 10 yılı aşan kimlik kartlarıyla ilgili işlem yapmayıp vatandaşları mağdur ederken, Nüfüs Müdürlüğü ise 'nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı' yönünde açıklama yaptı.
Nufüs Müdürlüğü çalışanlarının yasalardan haberi yok mu?
2018-05-08 15:23:13   Güncelleme: 2018-05-08 15:23:13    

Geçtiğimiz günler bir vatandaşın Nüfüs Müdürlüğü'ne adres beyanı için başvurmasının ardından kimliği eski diye işlemi yapılmamıştı, kimliği değiştirmesi gerektiği vurgulanan vatandaş, işlemlerini yapamayıp mağdur edilmişti. Nüfus Müdürlüğü ise 'nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı' yönünde açıklama yaptı.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ KAFASINA GÖRE Mİ HAREKET EDİYOR?

Personelin çalışma tarzı ile Nüfüs Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama arasındaki çelişki kafa karışıklığına neden oldu.

SEÇİMLERDE DE ESKİ KİMLİK KARTLARI GÜNDEME GELDİ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 24 Haziran seçimlerinde 10 yıldan eski nüfus cüzdanlarıyla oy kullanılamayacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Açıklamada, 'Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü mevzuatlarına göre nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı ve vatandaşlarımızın ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanlarının, kimlik kartı başvurularını yapıncaya kadar geçerli olduğu hususu kamuoyuna duyurulur' ifadeleri kullanıldı.