İYİ Parti'ye geçen 15 vekil, CHP'ye dönüyor

Vekillerin İYİ Parti'ye geçmesiyle, İYİ Parti'nin seçime katılması tartışmaları sona erdi.
İYİ Parti'ye geçen 15 vekil, CHP'ye dönüyor
2018-05-10 11:49:31   Güncelleme: 2018-05-10 11:49:31    

Cumhuriyet Halk Partisi'nden, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile İYİ Parti sıralarına geçen 15 milletvekili, partisine geri dönüyor. Saat 11.00'da 15 milletvekili ile CHP'li grup başkanvekilleri toplantıya başladı

CHP'den, İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin partiye dönmesi için CHP grup başkanvekilleri ile toplantı yapılıyor. Saat 11.00 itibarı ile 15 milletvekili ile grup başkanvekilleri bir araya geldi.

Habertürk TV'den Ömer Topsakal'ın haberine göre; Toplantının bitmesinin ardından saat 12.00'da TBMM'de basın toplantısı düzenlenecek. Basın toplantısında karar resmiyete dökülecek. CHP'den İYİ Parti'ye geçen milletvekilleri aday adaylığı süreci kapsamına sokulmayacak.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran'da seçim yapılması kararı sonrası İYİ Parti'nin seçime katılım şartlarını yerine getirip getirmediği tartışılmaya başlandı. İYİ Parti cephesinden seçime girme şartlarını yerine getirdikleri yönünde açıklamalar yapılsa da, kamuoyunda tartışmalar sürdü. Bunun üzerine İYİ Parti'nin Meclis'te grup kurma suretiyle seçime katılması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi talimatı verdi. Vekillerin İYİ Parti'ye geçmesiyle, İYİ Parti'nin seçime katılması tartışmaları sona erdi. YSK, daha sonra yaptığı açıklamada İYİ Parti'nin seçime katılmasının önünde engel olmadığını belirtti. CHP'nin bu hamlesi Cumhur İttifakı tarafından eleştirilirken, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti'den destek gelmişti.

Vehaber Menu