CHP 'emeklilere 1604 TL ödensin' dedi, AKP ve MHP reddetti

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 12 milyon emekliye yılda üç kez asgari ücret tutarında ikramiye verilmesini teklif etti.
CHP 'emeklilere 1604 TL ödensin' dedi, AKP ve MHP reddetti
2018-05-12 07:23:55   Güncelleme: 2018-05-12 07:23:55    

TBMM Genel Kurulu'nda vergi kanununa ilişkin düzenlemeler görüşüldü. Kurul'da CHP adına konuşan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, şu ifadelere yer verdi:

'Partimiz 2015 yılı seçimlerinde her dinî bayramda emeklilere birer maaş ikramiye vermeyi taahhüt etmişti. O günlerde partimizin bu vaatlerine gülen, 'Efendim, kaynağı nereden bulacaksınız? Kaynağı bulursanız biz de size oy veririz' diyenler tam üç yıl sonra dediğimiz noktaya geldiler. Peki, bu nasıl oldu? Allah'tan baskın seçim ilan edildi de düne kadar emeklileri görmeyen AKP iktidarı birdenbire emeklileri hatırlamış old. Şimdi ise o vaadimizi yalan yanlış da olsa, eksik de olsa hayata geçirmeye ve emeklilere her dinî bayramda bin TL vermeyi taahhüt ediyorlar.'

 HER BAYRAMDA ASGARİ ÜCRET TUTARINDA İKRAMİYE

 CHP'li Yarkadaş, konuşmasında partisinin verdiği teklifi ise şu sözlerle dile getirdi:

 'Gelin, bu eksiği bu gece düzeltelim ve doğru bir adım atalım. Emeklilerimize sadece bin TL değil, onlara her dinî bayramın yanı sıra, Cumhuriyet Bayramı'nda da asgari ücret tutarında birer ikramiye verelim. Emeklilerimiz gerçekten çok kötü koşullarda yaşıyor. 12 milyon emekli işi bıraktıktan sonra iş aramaya da devam ediyor çünkü verilen ücretler onların insanca yaşam koşullarında hayatlarını devam ettirmesine izin vermiyor. O yüzden, bizim önerimiz, bugünkü asgari ücret tutarında her dinî bayramda ve Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere birer ikramiye vermektir.'

ORTAKLAR REDDETTİ

 Öte yandan, yapılan oylama sonucu, CHP'nin emeklilere her bayramda 1604 TL verilmesi teklifi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi.

Vehaber Menu