Çorum İl Sağlık Müdürlüğü Ramazan'da öğle yemeğini kaldırdı

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü çok tartışılacak bir karara imza attı. Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı imzası ile yayınlanan bir kararla Ramazan ayı içerisinde yemek servis hizmetlerinin kaldırıldığı duyuruldu. Kararın gerekçesi ise yemek servis hizmetlerinden yararlanmak isteyen personel sayısının yetersiz olması.
Çorum İl Sağlık Müdürlüğü Ramazan'da öğle yemeğini kaldırdı
2018-05-16 11:44:43   Güncelleme: 2018-05-16 11:44:43    

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tüm birimlere gönderilen yazıda 'Ramazan ayı içerisinde yemek servis hizmetlerinden yararlanmak isteyen personel sayısının yetersiz olması nedeniyle kamu yararı düşünülerek yemekhane yönetim kurulunun 07.05.2018 tarih ve 2018/3 sayılı kararıyla Ramazan ayında yemek servis hizmeti verilmemesi kararlaştırılmıştır' denilerek yemekhanelerin kapıları tüm personele kapatıldı.

Kararı eleştiren Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, 'Çorum Sağlık Müdürlüğü, Ramazan ayında tüm çalışanlarına yemek servis hizmetini kaldırarak Anayasa'nın 24. maddesi ile güvence altına alınan din ve vicdan özgürlüğünü açıkça ihlal etmektedir. Anayasa'nın başlangıç ilkeleri ile 24. maddesi birlikte değerlendirildiğinde, Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı'nın Anayasa'nın açık hükümlerini ihlal ettiği görülmektedir.' ifadelerini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü