Faytonların kaldırılması seçim vaadi çıktı! Tam karar vermiş değiliz....

Faytonların kaldırılacağının açıklanmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalar’da işkence gören atlarla ilgili 'Tam karar vermiş değiliz. Seçimden sonra bir karar verilecek' dedi.
Faytonların kaldırılması seçim vaadi çıktı! Tam karar vermiş değiliz....
2018-06-22 13:49:18   Güncelleme: 2018-06-22 14:47:26    

Kesilen yavru köpeğin ardından hayvan hakları savunucularının işkencelere gösterdiği tepkiler nedeniyle faytonların kaldırılacağı açıklanmıştı,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açıklamaların tersine 'Tam karar vermiş değiliz.' dedi. 2012 yılında da aynı şey yaşanmış kamuoyuna faytonların kaldırılacağı açıklanmış fakat kaldırılmamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Adalar’daki atları faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yürütüyoruz' demişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar’da artık elektrikli faytonların kullanılacağını açıklamıştı.

TAM KARAR VERMİŞ DEĞİLİZ

CNN Türk yayınına katılan bakan Eroğlu, atların durumuyla ilgili şunları söyledi: 'Tam karar vermiş değiliz. Cumhurbaşkanımızın talimatı nedir? Bakanlar Kurulu’nda bir görüşme olmadı. Seçimden sonra bir karar verilecek. Şu anda arkadaşlarımız da takip ediyor. Ben atları da çok severim. Yılkı atları vardı. bunları koruma altına alan biziz. Helikopterle yem bırakıyoruz atlara.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü