CHP'li Erol'dan CHP yönetimine: Ülke yönetimini hedeflemeyen, hikaye anlatan yönetime meydan okuyorum

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP genel merkezi önünde oturma eylemi başlatacağını duyurdu.
CHP'li Erol'dan CHP yönetimine: Ülke yönetimini hedeflemeyen, hikaye anlatan yönetime meydan okuyorum
2018-06-26 16:29:19   Güncelleme: 2018-06-26 16:29:19    

27. Dönem CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, seçimlerin ardından partisine tepki gösterdi. Erol, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

1-Partimizin yaşadığı 24 Haziran seçim sonuçları başarısızlığının sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum.

2-Bu çağrımı genel merkez tarafından belirlenen, garanti seçim bölgesinden gelen bir milletvekili olarak değil, Tunceli ve Elazığ’da seçim kazanmış partinin ilkeleri ve etik değerleriyle siyaset yapan fedakar bir milletvekili olarak yapıyorum.

3-Partimizin koltuk adamlarına değil, ülkenin yönetimi ile ilgili iddia taşıyan dava adamlarına ihtiyacı vardır.

1.)Gelecek hedefi olmayan yalnızca iktidara karşı mücadele ve direniş hikâyesi anlatan bir yönetim anlayışını tanımıyorum. CHP’nin söylemi yalnızca mücadele ve direniş üzerine olmamalı; iktidar ve ülkeyi yönetme iddiası ve iradesi üzerine olmalıdır.

2.)Ülke yönetimini hedeflemeyen, genel merkezi yönetmekle yetinenlere meydan okuyorum. Yarın saat 11:00’de Genel Merkez önünde oturma eylemi başlatacağım. Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’sine sahip çıkmalıyız. Eyleme tüm CHP örgütlerini, üyelerini ve gönül verenleri davet ediyorum