Hamburg'da protestocular kazandı!

Hamburg’da günler süren protestoların ardından, imar planlarında değişikliğe gidilerek Rote Flora’nın kültür merkezi olarak kalmasını sağlayacak düzenleme imzalandı.
Hamburg'da protestocular kazandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
2001′de değeri 190.000 euro olarak belirlenen, Hamburg senatosunun sorunun çözümü için geçtiğimiz aylarda tapu sahibine 1,1 milyon euro önerdiği, sahibinin ise 5 milyon euro istediği, uzlaşma sağlanamayınca mahkeme kararıyla 21 Aralık’ta tahliye kararı alınan ve büyük olayların çıktığı, 100′den fazla polisin ve 1000′e yakın göstericinin yaralandığı Rote Flora direnişinde direnişçiler amaçlarına ulaştı.

Spiegel.de’nin haberine göre, ‘Sternschanze 7 İmar Planı’ değişikliği, yerel resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan imar planı değişikliğiyle Sternschanze semtinde yer alan, 7 numaralı bina, Rote Flora’nın yıkılması ve dönüşümü Hamburg’daki Altona Belediyesi’nin iznine bağlandı. Bu değişiklikle Rote Flora’nın geleceği büyük oranda kurtulmuş oldu.

Daha önceden sinema, kafe, dans merkezi ve alışveriş yeri olarak kullanılmış olan 100 yıllık Rote Flora binası, 80′lerin sonunda boş bir yapıydı. Belediyenin yıkarak yerine büyük bir gösteri merkezi yapma kararı sonrası başını solcuların çektiği halk bu karara itiraz etmiş ve Kasım 1989′da binayı işgal etmişti.

Bina 20 yılı aşkın süredir solcu gruplar ve mülteciler tarafından işgal altına bulunuyor ve yerel kültür merkezi olarak kullanılıyordu.

2001 yılında Klausmartin Kretschmer, binayı satın alarak ticari amaçla kullanma kararı almıştı. Hamburg eyaleti, 2011′e kadar geçerliliğini koruyan geri satın alma hakkıyla binanın kültür varlığını korumuştu.

2011′den sonra binanın işgalden kurtarılıp kendisine teslip edilmesini talep eden Kretschmer, geçtiğimiz yılın sonlarında sonuca ulaşan davayı açmıştı. (ZETE)
Vehaber Menu