CHP'li Hamzaçebi: İnce ikinci tura kalamadıysa bunun sorumluluğunu Kılıçdaroğlu'na vermek vicdani midir?

''Başarı veya başarısızlık hem Cumhurbaşkanı adayımızın hem CHP'ye aittir.''
CHP'li Hamzaçebi: İnce ikinci tura kalamadıysa bunun sorumluluğunu Kılıçdaroğlu'na vermek vicdani midir?
2018-06-27 12:49:40   Güncelleme: 2018-06-27 12:49:40    

CHP içinde seçim sonrası yönetim tartışması başladı. CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Hamzaçebi'nin açıklamaları şu şekilde:

'CHP oy sayısındaki düşüşe rağmen milletvekili sayısını artırmıştır. Millet ittifakı 22 milletvekili daha fazla almıştır. Başarı veya başarısızlık hem Cumhurbaşkanı adayımızın hem CHP'ye aittir. Hepsi bize aittir. Şöyle bir gerçek var, AK Parti'nin oyu yüzde 41,8'e inmiştir. Yüzde 50'lerden 41,8'e inmiştir. AK Parti 2002'den bu yana ilk kez parlamento çoğunluğunu kaybetmiştir. Bir koalisyona mahkum olmuştur. Koalisyon olacaktır.

O günlerde herkes alkış tutuyordu. Sayın Muharrem İnce ikinci tura kalamadıysa bunun sorumluluğunu Kılıçdaroğlu'na vermek vicdani midir? Sorumluluk hepimizindir. İnce'nindir, CHP'nindir, CHP yönetiminindir. Bu sorumluluktan kimse kaçmaz. İnce'nin almış olduğu 30,6'lık oy oranını başarı olarak değerlendiriyorsak, bunda sayın Kılıçdaroğlu'nun çok büyük payı vardır. Şimdi seçim sonuçlandıktan sonra Kılıçdaroğlu'na bu eleştirileri yöneltmeyi son derece haksız buluyorum.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü