İyi Partili Özdağ: Soylu'nun açıklamaları PKK'nın bu ülkeye verdiği zarar kadar büyük bir zarar

''Türt milleti de Erdoğan'dan ve AKP'den büyüktür.''
İyi Partili Özdağ: Soylu'nun açıklamaları PKK'nın bu ülkeye verdiği zarar kadar büyük bir zarar
2018-06-29 19:59:43   Güncelleme: 2022-03-24 05:47:41    

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'CHP'lileri şehit cenazelerine almayın' sözleri tepki gördü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Soylu'nun sözlerini TELE1 televizyonunda değerlendirdi.

Konuyla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, 'Hiçbir demokratik ülkede böyle bir açıklamayı devlet yetkilisi yapmaz. Malesef, Soylu,  şehit cenazelerine kimlerin katılacağı hakkında konuşmakta. Çok çirkin manidar açıklama yapmışıtr. Bu açıklama sadece kendisini bağlıyorsa farklı değerlendirilir. Ancak AKP bu açıkmayı destekliyorsa bu durum farklılaşır.  Bugün de Türkiye genelinde aynı saatte örgütlerimiz açıklama yaparak Soylu'yu kınadı. Şehit cenazeleri kimsenin tekelinde değildir, hiçbir siyasi partinin tekelinde olmayacak kadar önemlidir. Bunu demek kimse haddi de değil hakkı da değil. Yapılan açıklamalar doğrultusunda tavrımızı farklılaştırcağız. Bu açıklama toplumu ayrıştıran bir açıklama. Ayrıştıran bir seçim sürecinden çıkmışken bir Bakanın böyle bir açıklaması Türkiye'yi tehlikeye götürür. Bundan sonra daha önce de olduğu gibi yeniden bir şehit cenazesi olmaz katılmak durumunda kalmayız. Bir şehit cenazesi olursa çok daha büyük katılım sağlayacağız. Hukuki boyutu da araştırılıyor gereğini yapacağız. Geri adım atmayacağız inşallah olmaz ama geri adım atacağımızı sanmasınlar' dedi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'da ise konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

parçasıdır. Ancak Erdoğan'ın yürüttüğü düşmanlaştırma ve bölme politikasını yepyeni bir aşamaya taşıdı. Süleyman Soylu'nun açıklamarı PKK'nın bu ülkeye verdiği zarar kadar büyük bir zarardır. hiçbir siyasetiçinin böyle bir açıklama yapma hakkı yoktur. Soylu hemen görevden alınması lazım. Bu bölücü politikalar ülkemize zarar vermeye devam etmektedir. Erdoğan'ın politikaları en fazla Kürt milletine zarar vermiştir. Erdoğan milleti sadece AKP'ye oy verenler zemine indirmiştir. Türt milleti de Erdoğan'dan ve AKP'den büyüktür.