Diyanet: Gençliği şehit olma ruhuyla yetiştirmeliyiz!

15 Temmuz gecesi cihad ettiklerini belirten Diyanet Başkanı Erbaş, gençliğin şehit ve gazi olma ruhuyla yetiştirilmesini istedi
Diyanet: Gençliği şehit olma ruhuyla yetiştirmeliyiz!
2018-07-03 15:10:35   Güncelleme: 2018-07-03 15:10:35    

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz gecesi ‘gazi’ olan Diyanet personeli ile görüştü. Cuma günü gerçekleştirilen ziyarette Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak da hazır bulundu.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet Başkanı Erbaş, gaziliğin şehitlik gibi önemli bir mertebe olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesine ilişkin konulan Başkan Erbaş, 'O belalara karşı çıkmış olmanız gerçekten takdire şayan ve Rabbimizin huzurunda en önemli nafile ibadetlerden birisidir. Çünkü siz cihad ettiniz' ifadelerini kullandı.

Gençliğin şehit ve gazi olmaya heveslendirilmesini isteyen, gelecek kuşakların bu ruhla yetiştirilmesi gerektiğini savunan Erbaş, 'Şehit ya da gazi olmak için eline kına yakıp askere koşarak giden bir milletin çocuklarıyız' dedi. 'Bu ruhla gençliğimizi, neslimizi yetiştirmemiz lazım' ifadelerini kullanan Erbaş şöyle devam etti: 'Biz bunu lisanımızla her yerde anlatıyoruz. Sizin gazi unvanınız, temsiliniz bu meselenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Adeta temsilinizle siz tebliğinizi yapıyorsunuz.'

DİYANET’TE 15 TEMMUZ HAZIRLIĞI

Erbaş ayrıca, 'cihat gecesi' dediği 15 Temmuz için, camilerde, Yaz Kur’an Kurslarında ve çeşitli platformlarda şehitleri anma programı düzenleyeceklerini söyledi.

AKP DE ‘DİNDAR NESİL’ DEMİŞTİ

16 yıl boyunca adım adım siyasetin merkezine yerleştirilen Diyanet, 15 Temmuz gecesi, AKP’nin ve Erdoğan’ın 'sokağa çıkın' çağrılarına destek niteliğinde, 81 il müftülüklerine yolladığı talimatla camilerde sabahlara kadar ezan okutmuştu. 

Diyanet ile büyük bir uyum içerisinde çalışan AKP hükümeti ve Erdoğan da, sık sık 'Dindar nesil yetiştireceğiz' açıklaması yapıyor. İktidar, gerici politikalarla, kreş çocuklarından üniversite amfilerine kadar eğitimin her aşamasında saldırılarına devam ediyor. 

Vehaber Menu