En Acı Lezzet, Nutella!

Biz dahil bir çoğumuzun damak tadı, hatta bazılarımızın ciddi bir tutkusu… Peki nutella’nın aslında dolaylı bir doğal yaşam tüketicisi olduğunu biliyor muydunuz..?
En Acı Lezzet, Nutella!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Bu yağın doğal kaynağı malezya ve yağmur ormanları, ancak yağmur ormanlarında artık tükenmiş olan bu yağ günümüzde sadece malezya doğasında bulunabiliyor ve malezya’da zaten bu yağın dünyadaki en büyük ihracatçı üreticisi..

Bu yağ, dev çikolata endüstrilerinin de kaliteli ürünlerinde kullanabilmek için yüksek bedeller ödeyerek temin ettikleri bir madde..

Fakat bu büyük lezzetin arkasında çok ciddi bir trajedi var…

Çünkü ”palm oıl” aslında orangutanların en büyük besin kaynağı, fakat günümüzde artık orangutanlar bu gıda maddesine ulaşamıyorlar..

Çünkü bu yağın kaynakları endüstri üretimleri için tamamen doğal yaşamdan arındırılmış durumda, yani orangutanların bu maddeye ulaşabilmeleri ve tüketebilmeleri yasak ve imkansız…

Üstelik orangutanlar özellikle hamilelik dönemlerinde bu maddeye aşırı derecede muhtaçlar ancak onlar kendileri için hayati olan bu gıdaya artık ulaşamıyorlar ve ölüyorlar…

Çünkü kısıtlı miktardaki kıymetli üretim coğrafi iradeler tarafından büyük bedeller karşılığında dev endüstriyel üreticilere satılıyor.
Vehaber Menu