Giresun’da bir asker PKK’lı sanılarak öldürüldü

Giresun’da PKK’ya yönelik operasyonda ormanlık alanda hareket fark eden zırhlı araçtaki askerler ateş açtı ve askerin ölümüne neden oldu.
Giresun’da bir asker PKK’lı sanılarak öldürüldü
2018-07-20 12:19:37   Güncelleme: 2018-07-20 12:19:37    

Giresun’un Doğankent ilçesi kırsalında PKK’ya yönelik operasyon düzenleyen askeri birlikten jandarma uzman çavuş Recep Öncebe PKK’lı sanılarak birlikten açılan ateş sonucu öldürüldü. 

CNN Türk'ün verdiği habere göre, olay gece saatlerinde Doğankent ilçe kırsalında meydana geldi.

PKK’ya yönelik arama tarama faaliyeti yürüten Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikteki jandarma uzman çavuş Recep Öncebe, iddiaya göre tuvalet ihtiyacı için ormanlık alana gitti.

Bu sırada askeri birliğin güvenliğini sağlayan kobra tipi zırhlı araçtaki askerler ormanlık alanda hareketlilik fark etti ve bölgeyi ateş altına aldı.

Ormanlık alana giden Öncebe'nin açılan ateş sonucunda ağır yaralandığı belirtilirken, hastaneye kaldırılan asker hayatını kaybetti.

Saat 12.15 itibariyle Genelkurmay Başkanlığı'ndan da olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Soruşturma başlatıldı

Olay sonrası Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç da bölgedeki askeri yetkililerden bilgi aldı.

Giresun’da 11 gün önce de bir asker hayatını kaybetmişti

Giresun’un Güce ilçesine bağlı Ağaçbaşı Yaylası Kavraz mevkiinde de 9 Temmuz’da güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çatışma çıkmış, ağır yaralanan uzman çavuş hayatını kaybetmişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü