İdamı eleştiren Berna Laçin'e hapis istemi

İdam tartışmalarıyla ilgili attığı tweet nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Berna Laçin'in 6 aydan 1 yıla kadar hapsi istendi.
İdamı eleştiren Berna Laçin'e hapis istemi
2018-07-25 10:41:03   Güncelleme: 2018-07-25 11:18:04    

İdam tartışmalarına dair attığı, 'İdam çözüm olsaydı, Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşa etmez!' mesajını atan Berna Laçin’in 6 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyor.

‘HAPSİ İSTENİYOR’

 Sözcü gazetesinden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, Taciz ve tecavüz olaylarının idam ile cezalandırılmasına dair tartışmalara katılan ve bir tweet atan Berna Laçin’e Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Laçin’e, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçuından 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Laçin, hakkında 1 yıla kadar dava açılmasını BirGün'e değerlendirdi. Laçin'in açıklaması şu şekilde:

'Benim çok anlamlandırabildiğim bir şey değil. Soruşturma dahi açılmaması gereken bir konuydu bu. Hukuken de baktığınızda hiç dava açılacak bir şey yok. Hukukçu olmayan da bunu bilir zaten. Çok rahatım. İnsanın haklı olduğunda nasıl rahat olduğunu görüyorum şu an. Benim için bir anlam ifade etmiyor. Hukuku çok ıvır zıvır şeylerle oyalıyoruz. Zaten kalabalık sorunlar silsilesi var ülkenin. Artık çok belli, infial yaratan trolleri de boş çevirmeyelim gibi bir tutum halindeler herhalde. Zorlama bir hareket.'

Vehaber Menu