Putin'in Trump'a hediye ettiği topta çip bulundu

Adidas tarafından üretilen toptaki çip, ABD'de güvenlik incelemesinden geçti.
Putin'in Trump'a hediye ettiği topta çip bulundu
2018-07-26 13:13:50   Güncelleme: 2018-07-26 13:13:50    

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Helsinki’deki ikili zirve sırasında ABD Başkanı Donald Trump’a verdiği futbol topunda bir çip bulundu. Sputnik'in haberine göre, Topun üreticisi Adidas’ın taraftarların futbol videolarına erişimini sağlayan çip, Rus bilgisayar korsanlarının olası bir siber saldırı için topu kullanabileceği iddialarına yol açtı.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılan zirvede, Putin, Rusya’nın ev sahibi olduğu FIFA 2018 Dünya Kupası’nda kullanılmış bir futbol topunu Trump’a hediye etmişti. Trump’ın Suriye konusunda bir soruda topun Rusya tarafında olduğunu söylemesi üzerine Putin, yanında getirdiği Dünya Kupası’nda kullanılmış bir futbol topunu Trump’a uzatarak, 'Artık top sizde' demişti.

Bloomberg gazetesinin aktardığına göre, Adidas’ın şampiyonaya özel olarak ürettiği toptaki çip, başka amaçlarla kullanılabilecek yüksek teknolojili bir çip değil ve yalnızca taraftarların cep telefonlarını yaklaştırarak futbol videolarına, yarışmalarına ve başka içeriklere erişmesini sağlıyor. Top, Adidas’ın internet sitesinde de 83 dolara alıcı buluyor.

‘KAPSAMLI GÜVENLİK İNCELEMESİNDEN GEÇTİ’

ABD merkezli The Hill gazetesi topun ABD Gizli Servisi tarafından güvenlik incelemesinden geçtiğini yazdı. Adidas da çipin Rus bilgisayar korsanları tarafından olası bir siber saldırı için kullanılabileceği endişeleriyle ilgili bir açıklama yapmayı reddetti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü