Trump: Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı

''Çok büyük acılar çekiyor.''
Trump: Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı
2018-07-27 11:12:31   Güncelleme: 2018-07-27 11:12:31    

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li pastör Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Din özgürlüğü üzerine yapılan üç günlük bir konferansın kapanışında konuşan Pence, Andrew Craig Brunson'ın hemen serbest bırakılmaması durumunda 'Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye ciddi ekonomik yaptırımlar uygulayacak' ifadelerini kullandı

Pence, twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Başkan Erdoğan'a ve Türk hükümetine, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı adına bir mesajım var. Papaz Andrew Brunson'u ya HEMEN serbest bırakın ya da sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır olun.' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da dün yaptığı açıklamada, İzmir'de tutuklu bulunan rahip Brunson'un ev hapsine alınmasına ilişkin 'Yeterli değil. Brunson aleyhinde güvenilir bir kanıt görmedik' ifadelerini kullanmıştı.

ABD'de Başkan Yardımcısı Pence'in ardından Başkan Trump da rahip Brunson tümüyle serbest bırakılmadığı gerekçesiyle Türkiye'yi ağır yaptırımla tehdit etti.

Trump, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

''Rahip Andrew Brunson'ı uzun zamandır gözaltında tuttukları için Türkiye'ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız.''

Evanjelik rahip Brunson'dan ''Muhteşem bir Hıristiyan, aile babası ve harika bir insan'' diye söz eden Trump şöyle devam etti:

''Çok büyük acılar çekiyor. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı.''

Vehaber Menu