UNESCO'dan şok eden rapor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu'nun (UNESCO) yayımladığı rapora göre, dünyada ilkokul çağında olan 650 milyon çocuktan 250 milyonu, okuma ve yazma bilmiyor.
UNESCO'dan şok eden rapor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Raporda ayrıca ilkokula giden 130 milyon öğrencinin beklenenin altında öğrendiği,yaklaşık 120 milyon çocuğun sınıfta çok az zaman geçirdiği ve 57 milyon çocuğun ise okula hiç gitmediği yer aldı.

AP'nin haberine göre raporu UNESCO için hazırlayan araştırma ekibi, dünyada 250 milyon çocuğun öğrenmemesinin, devletlerin yıllık 129 milyar dolar zarara uğradığı anlamanına geldiğini belirtti.

İYİ EĞİTİLMİŞ ÖĞRETMEN ÇOK AZ

UNESCO'nun BM temsilcisi Vibeke Jensen düzenlediği basın konferansında, global 'eğitim krizi'nin nedeninin iyi eğitilmiş öğretmenlerin azlığından kaynaklandığını belirterek, 'Okullarda daha çok çocuk olmasına rağmen, kalitede düşüş yaşandı. şimdi konu, kaliteye odaklanmakta' dedi.

Araştırma ekibinin inceleme yaptığı ülkelerin üçte birinde yer alan öğretmenlerin yüzde 75'i, ulusal standartların altında kalıyor.

2015 YILINA KADAR 5.2 MİLYON ÖĞRETMEN


UNESCO Genel direktörü İrina Bokova, çocukların geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğunu söyleyerek, '2015 yılına kadar 5.2 milyon öğretmene ihtiyacımız var. Çocukların evrensel, parasız ve kalite bir eğitim almalarını sağlamak için öğretmenlere destek olmalıyız' açıklamasını yaptı.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü