Erdoğan: 2019-2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarımıza başladık

''Kasım ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz.''
Erdoğan: 2019-2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarımıza başladık
2018-08-03 15:48:11   Güncelleme: 2018-08-03 15:48:11    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'YENİ SİSTEM, DEMOKRASİ TARİHİMİZİN ZİRVESİNİ OLUŞTURUYOR'

— Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne resmen geçtiğimiz 24 Haziran sonuçlarının bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum. 150 yıllık geçmişe sahip yönetim sistemi arayışında Türkiye, tarihi bir dönüşümü başarıyla tamamlamıştır. Bu dönüşüm, tamamen demokratik bir sistem içinde gerçekleşmiştir.

— Yeni sistemin, demokrasi tarihimizin zirvesini oluşturduğuna inanıyorum. Geriye baktığımızda pek çoğunu üzüntüyle hatırladığımız nice hadisenin ardından böylesi bir demokrasiye ulaşmamızı en büyük kazanım olarak görüyorum. Bu vesileyle Malazgirt'te kazanılan zaferle bize ebedi bir miras bırakan Sultan Alparslan'ı, Süleyman Şah'ı, Osmanlı çınarını bu topraklara diken Ertuğrul Bey'i ve Osman Gazi'yi. İstanbul'u fethederek çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han'ı, devleti yıllarca ayakta tutan Sultan Abdülhamit'i, Kurtuluş Savaşı'nın komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ü, Adnan Menderes'i, Türkiye'nin değişimin gerisinde kalmamasını sağlayan Turgut Özal'ı ve ismini burada zikredemediğim ecdadımızın her birini hayırla yad ediyorum.

'AMACIMIZ ECDADIMIZDAN ALDIĞIMIZ EMANETİ DAHA DA YÜKSEĞE ÇIKARTMAK'

— Amacımız ecdadımızdan aldığımız emaneti daha da yükseğe çıkartarak gelecek nesillere aktarmaktır. Bugünkü proje toplantımızı bu yolda atılmış küçük ama önemli bir adım olarak görüyorum. Meclis'te ettiğimiz yeminle birlikte gerek şahsım, gerek bakanlarım, yoğun bir mesai içindeler. Bir yandan yeni yönetim sisteminin mimarisini oluşturuyor, bir yandan milletimize verdiğimiz sözleri hayata geçirecek programları hazırlıyoruz. Anayasa değişikliğine uygun şekilde, yeni sisteme geçişin gereği olarak ilka edilmesi gereken kanunları yürürlükten kaldırdık. İlk iş olarak, Cumhurbaşkanlığımızın ve bakanlıklarımızın teşkilat yapılarını oluşturduk ve bakanlarımızın atamalarını da yaptık.

— Üst düzey yöneticilerimizle ilgili hazırlıklarımız da hızla ilerliyor. Yeni kurulan başkanlıklarımızın işler hale getirilmesine ilişkin çalışmalarımız da sürüyor. Orta Vadeli Programı ağustos ayı sonuna kadar kamuoyuna ilan etmeyi planlıyoruz. 2019-2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarımıza başladık. Kasım ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz.

— 100 günlük icraat programımızın çalışmalarını sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay yürüttü. Bunlardan 100 gün içinde yapacaklarımızı maddeler halinde listeleyip bütçeleriyle birlikte bir araya getirdik. İlk 100 gün içinde tamamlanacak proje sayısı 1000'in üzerindedir.

Vehaber Menu