HDP'li Temelli: Selahattin Demirtaş'ın yöntemi yanlış

''Bu tarz yazılar kurullarımızda değerlendirilir, eğer ortakça kamuoyuna açıklanması gerektiği düşünülürse o zaman açıklanır. Özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz'
HDP'li Temelli: Selahattin Demirtaş'ın yöntemi yanlış
2018-08-15 16:09:18   Güncelleme: 2018-08-15 16:09:18    

Fotoğraf: AA

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 10 Ağustos'ta ANF'de yayınlanan makalesinde 'HDP tatil havasından çıkıp sahaya inmeli' demişti.

Dün akşam katıldığı bir televizyon programında Demirtaş'ın eleştirilerine yönelik açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demirtaş'ın partisinin 'baş tacı ve gözbebeği' olduğunu, 2014'te ve 2018'de Cumhurbaşkanı adayı olarak Demirtaş'ı gösterdiklerini ve yine bir cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş'ı aday olarak görmek istediğini belirtti.

'DAYANIŞMAMIZ MECLİS'DE DE, SOKAKTA DA SÜRECEK'

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, 'Eğer Selahattin Demirtaş bir eleştiri yapıyorsa bu kıymetlidir' ifadesini kullanan Temelli, 'Fakat yöntem yanlış. Bu tarz yazılar kurullarımızda değerlendirilir, eğer ortakça kamuoyuna açıklanması gerektiği düşünülürse o zaman açıklanır. Ancak özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz' dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Erkan Baş ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ın partiden ayrılıp Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katılacakları yönündeki haberlere de tepki gösteren Demirtaş, 'Kimse HDP'de kendini misafir olarak görmemeli' ifadesini kullanmıştı.

Demirtaş'ın bu tepkisine de yanıt veren Temelli, 'Bizim dayanışmamız Meclis'te de sokakta da sürecektir, bunu arkadaşlarımı tanıdığımdan söylüyorum' diye konuştu.

Temelli, Demirtaş'ın 'HDP tatil havasından çıkmalı' sözlerine ise Temelli, 'Öyle bir şey yok, çalışmalarımız devam ediyor' diye cevap verdi.

Vehaber Menu