Dünyanın ilk esrarlı birası üretilecek

Kanada'da eğlence amaçlı uyuşturucu kullanımına 17 Ekim'den itibaren izin verilmesi bekleniyor.
Dünyanın ilk esrarlı birası üretilecek
2018-08-15 16:49:26   Güncelleme: 2018-08-15 16:49:26    

Bir firma dünyanın ilk esrar içeren birasını üretmek için 38 milyon dolar değerinde yatırım yaptı.

Sputnik’in aktardığına göre, bira üreticisi NewProvince CEO’su Dooma Wendschuh, 'Bu biranın yapılması gereken bir şey olduğunu hissettik' dedi. Esrar içeren bira ile alkole sağlıklı bir alternatif bulduklarının altını çizen Wendschuh,'Kuşaklar boyunca alkol, sosyal ve boş zaman aktiviteleri için tek alternatif oldu. Marihuananın yasallaştırılmasıyla, ilk kez alkole güvenli ve daha sağlıklı bir alternatif yaratma fırsatını bulduk' yorumunda bulundu.

‘ÇİFTÇİLER İÇİN DE FAYDALI OLACAK’

Kenevir birasının yapımının aslında yasal olduğunu belirten Wendschuh, üretilecek biranın marihuana bitkisinin uyuşturucu olarak kullanılmayan ve çiftçiler tarafından atılan bölümlerinden üretileceğini söyledi. Wendschuh, bu durumun üretici firma kadar çiftçiler için de kazançlı olduğunu sözlerine ekledi.

Province CEO’su, kenevir üreten çiftçilerin bitkinin sadece çiçeğini hasat olarak topladıklarını bununla beraber bitkinin ticari değer taşımayan bölümlerini ise imha ettiklerini belirtti. Wendschuh, kenevirli bira üretimi ile birlikte çiftçileri bitkiyi imha etmek için aldıkları risklerden de kurtaracaklarını sözlerine ekledi.

GELECEK YIL PİYASAYA SÜRÜLECEK

Kanada’da 17 Ekim 2018’den itibaren yasal olarak marihuana kullanmaya izin verilecek. Bununla birlikle, kenevir içeren yenilebilir ve içilebilir ürünlerin gelecek yıldan itibaren yasal olacağı belirtiliyor, bu nedenle NewProvince firması ürünlerini ancak gelecek yıldan itibaren piyasa sürebilecek.

Vehaber Menu