Terzide pantolon paçasına kızan polis 'Erdoğan'a hakaretten' işkence yaptı!'

Pantolondan çıkan olay, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasına dönüştürüldü.
Terzide pantolon paçasına kızan polis 'Erdoğan'a hakaretten' işkence yaptı!'
2018-08-22 18:03:07   Güncelleme: 2018-08-22 18:03:07    

Diyarbakır Yenişehir’de terzilik yapan Osman Gökalp, 'sonradan polis olduğunu anladığı bir kişinin pantolon paçasını dükkanda kaybettiği' gerekçesiyle 4 ‘yunus polisi’ tarafından işkence uygulanarak gözaltına alındı. Pantolondan çıkan olay, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasına dönüştürüldü.

Diyarbakır Yenişehir’de dükkanı olan terzi Osman Gökalp, bir pantolondan çıkan olay sonucu polislerce darp edildi. Gökalp’ın iddialarına göre; dükkana giren bir kişi, 4 pantolon bırakarak paçalarının kısaltılmasını istedi. Gökalp, yarım saat veya 45 dakikaya hazır olacağını söyleyerek malzeme almaya gitti. 20 dakika sonra gelen kişi, pantolonların hazır olmadığını görünce sinirlendi ve pantolonlarını da alıp çıktı.

'PANTOLON PAÇASI, CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET SUÇLAMASINA DÖNÜŞTÜ'

Daha sonra dükkana gelen kişi pantolon paçasının kaybolduğunu söyledi. Dükkanda yapılan aramalar sonucu 'Nasıl esnafsınız' sözleri ile başlayan gerginlik, küfür ve hakaretlerle devam etti. Terzi Gökalp’in karşılık vermesi üzerine, kişi, 'Sen dur bekle' diyerek telefon görüşmesi yaptı. Ardından 4 tane Yunus polis (motosikletli polis timleri), 'Hayırdır birader? Cumhurbaşkanına hakaret etmişsin' ifadeleriyle dükkana girdi. Gökalp, konunun cumhurbaşkanına hakaretle ilgisinin olmadığını söylese de polis ekipleri, zorla ifade vermeye götürmek istedi. Küfür ve hakaretler eşliğinde ters kelepçe uygulayan polisler, Gökalp’i sürükleyerek dükkandan çıkardı.

‘KALP HASTASIYIM DEDİM, TERS KELEPÇE YAPTILAR'

Cumhuriyet'e konuşan Gökalp, 'Gelen vatandaşın da polis olduğunu anlayınca ‘ikimize de aynı muameleyi gösterin’ dedim. Kalp hastası olduğumu söyledim, ‘Kalbim yüzde 30 çalışıyor’ dedim dinlemediler. Ellerim ters kelepçeden morardı, omzumda ve dizimde yara var. Zorla Yenişehir Karakolu’na götürdüler. 3 buçuk saat baskı altında ifade almaya çalıştılar. Cumhurbaşkanına hakaret olan tutanağa ‘bu saçma sapan bir tunanak’ dedim. İmza vermedim' dedi. Gökalp’in başvurduğu İnsan Hakları Derneği, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Vehaber Menu