Macron: Esad'ın iktidarda kalması feci olurdu

Macron, Esad'ın iktidarda kalmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Macron: Esad'ın iktidarda kalması feci olurdu
2018-08-27 18:35:48   Güncelleme: 2018-08-27 18:35:48    

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız büyükelçilerle yaptığı toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Macron, Esad'ın iktidarda kalmasıyla ilgili şöyle konuştu:

'Bu feci bir senaryo olurdu. Milyonlarca kişinin mülteci olarak göç etmesine kim sebep oldu? Kim kendi halkını katletti? Suriye'nin gelecekteki yöneticilerini belirlemek, başka bir ülkenin olmadığı gibi Fransa'nın da görevi değildir. Fakat Suriye halkının bunu yapabilecek durumda olmasını sağlamak bizim görev ve çıkarımızadır.'

'RUSYA VE TÜRKİYE'DEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUM'

Kimyasal silah kullanılması durumunda Fransa'nın askeri bir harekata hazır olduğundan söz eden Macron, Esad yönetiminin İdlib'de yeni bir insani trajedi ortaya koyma tehdidinde bulunduğu iddiasını ortaya atarak şunları söyledi:

'Rejim, siyasi geçiş için en ufak bir niyet göstermemiştir. Bu yeniden, rejim ve taraftarlarının baskı altında tutulmasını gerektirmektedir. Bu konuda Rusya ve Türkiye'den, taahhütleri çerçevesinde çok şey bekliyorum.'

'ERDOĞAN'IN TÜRKİYESİ İLE ATATÜRK'ÜN TÜRKİYESİ AYNI DEĞİL'

Fransa olarak Avrupa'nın Türkiye ve Rusya ile yeni tip ilişkiler tesis etmesine, stratejik ortaklık inşa etmesine ihtiyaç duyduklarını belirten Macron, aynı zamanda bu ülkelerin geçirdiği değişimi de dikkate almaları gerektiğini söyledi.

''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'si, Cumhurbaşkanı Atatürk döneminin Türkiyesi değil'' vurgusu yapan Fransız lider şöyle konuştu:

'AB ÜYELİĞİ OLMAZ, STRATEJİK ORTAKLIK LAZIM'

'Rusya ve Türkiye ile ilişkileri düşünmeden Avrupa'yı uzun vadeli olarak inşa edemeyiz. Türkiye Cumhurbaşkanı Avrupa karşıtı gözüken pan İslamcı gündemini her gün yeniden teyit ederken Türkiye'nin AB üyeliği hakkında konuşmaya devam edebileceğimizi dürüst ve net şekilde düşünüyor muyuz?

Dolayısıyla AB üyeliği değil de stratejik ortaklık inşa etmek lazım. Bu iki güç kollektif güvenliğimiz için önemli olduğundan Rusya ve Türkiye ile stratejik ortaklık lazım, onların Avrupa ile bağlı olması lazım.''

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü