Aykut Erdoğdu: Bankacılık sisteminin güvenini sarsacak olaylar yaşandı

''Gece yaşananlar ‘hata’ diye basitçe geçiştirilemez. Burası çadır devleti değil.''
Aykut Erdoğdu: Bankacılık sisteminin güvenini sarsacak olaylar yaşandı
2018-09-01 16:39:09   Güncelleme: 2022-03-24 08:18:10    

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, 'Dün gece bu ülkede bankacılık sisteminin itibarını ve güvenini sarsacak olaylar yaşandı. Bankacılık bir itibar sistemidir ve güven temelleri üzerine oturur. Gece yaşananlar ‘hata’ diye basitçe geçiştirilemez. Burası çadır devleti değil' dedi.

Erdoğdu, Halkbank tarafından dün yayımlanan 'hatalı döviz kurlarına' ilişkin açıklama yaparak, şöyle dedi:

 

'Dün gece bu ülkede bankacılık sisteminin itibarını ve güvenini sarsacak olaylar yaşandı. Bankacılık bir itibar sistemidir ve güven temelleri üzerine oturur. Gece yaşananlar ‘hata’ diye basitçe geçiştirilemez. Kurumsal itibarımız yerlerde sürünüyor. Hükümet ise tüm bu olan biteni sadece seyrediyor. Hükümet derhal kapsamlı bir açıklama yapmalı ve dün gece yaşananları saniye saniye açıklamalıdır. Eğer kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmazlarsa bankacılık sistemimizde güvensizlik ortamı başlar ve bunun çok ciddi sonuçları olur.'

Erdoğdu, dün gece dövizin düşük kurdan satıldığı süre içinde yapılan işlemlerin de iptal edilmesi gerektiğini kaydederek, 'Eğer insanımızın döviz ve banka sitemine olan güveninin sarsılmaması isteniyorsa hükümetin yapacağı açıklamanın yanı sıra derhal ilgili makamlarca soruşturma açılmalı ve tüm bu yaşananların hesabı sorulmalıdır. Burası çadır devleti değil, basit açıklamalarla dün gece yaşananlar geçiştirilemez' dedi. (ANKA)