Numan Kurtulmuş'tan af açıklaması

''Şu anda Ak Parti’nin, hükümet partisinin gündeminde af konusu yoktur.''
Numan Kurtulmuş'tan af açıklaması
2018-09-03 10:42:34   Güncelleme: 2018-09-03 10:42:34    

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MHP'nin af talebine ilişkin açıklamada bulundu.

Kurtulmuş, konunun gündemlerinde olmadığını açıklarken, 'MYK’da gündeme geldi. Şu anda Ak Parti’nin, hükümet partisinin gündeminde af konusu yoktur. Dolayısıyla bizim için değerlendirme dışı olan bir konudur' dedi. 

Kurtulmuş, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada, ABD ile yaşanan krize ilişkin ise şöyle konuştu:

ABD yönetimi diyor ki 'Bizden F-35 almayacaksınız, bizden Patriot almayacaksınız, biz size insansız savaş araçları (İHA) vermeyeceğiz. Siz bir şekilde güvenliğinizi sağlayın, teröre karşı mücadele edin. Ayrıca siz S-400 de almayacaksınız, diğer ülkelerden de silah almayacaksınız, hatta kendi silahlarınızı da geliştirmeyeceksiniz.'

ABD’nin anlaması gereken şey şu: Türkiye artık bir uydu ülke değildir, bir periferi ülkesi değildir. Türkiye kendi hedefleri olan, kendi ayakları üstünde durma becerisini göstermeye çalışan, bunu yaparken de kimseyle bir düşmanlık ilişkisi kurmadan bütün ülkelerle dostluk ilişkisi içerisinde ve dünya barışını sürdürmeye niyetli olan bir ülke. Dolayısıyla ABD’nin önce bunu görmesi lazım... Biz şu an dünyanın en tehlikeli bölgesinde oturuyoruz. Bir yanda vekâlet savaşları, diğer yanda terör örgütleri ve milyonlarca mağdur, mazlum sığınmacı... Onlar masa başında, televizyon ekranlarında 'Dünyanın büyük terör örgütleriyle mücadele ediyoruz.' derken Türkiye sahada fiilen onlarca, binlerce insanını şehit vererek terör örgütleriyle mücadele ediyor. Herkes DEAŞ’a karşı edebiyat yapıyor ama DEAŞ’la fiili mücadeleyi sürdüren Türkiye. PYD’yle, PKK’yla, başka terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye. Onlar bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerine her türlü silah ve mühimmatı sağlıyorlar ama Türkiye’nin kendisini koruma hakkı silahların alımına engel koyuyorlar. Bu, doğru bir şey değil, müttefikliğe yakışmaz, ortaklığa yakışmaz, alışveriş hukukuna yakışmaz, karşılıklı mutabakatlara yakışmaz. Ümit ediyoruz ki bu tavırlarından vazgeçecekler.