Sosyal medyada yönetimi eleştirene 5 yıl hapis cezası

Başsavcı, Krallığın 'görüş ayrılıklarına' karşı sıkı önlemler alması gerektiğini belirtti.
Sosyal medyada yönetimi eleştirene 5 yıl hapis cezası
2018-09-05 11:31:59   Güncelleme: 2018-09-05 11:38:36    

Suudi Arabistan’da Krallığa internet üzerinden eleştiride bulunanlar, beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Konuya dair konuşan başsavcı ise Krallığın, 'görüş ayrılıklarına' karşı sıkı önlemler alması gerektiğini belirtti.

'BEŞ YIL HAPİS VE 800 BİN DOLAR CEZA'

Savcılığın Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre 'Sosyal medya aracılığıyla kamu düzeni, dinî değerler ve kamu ahlakıyla alay eden, kışkırtan, taklit eden içerikler üretmek ve dağıtmak ... siber suç olarak kabul edilerek en fazla beş yıl hapis cezası ve 3 milyon riyal (800 bin dolar) cezaya çarptırılacak.'

Yeni düzenleme ile yüzlerce Suudi Arabistan vatandaşı Twitter paylaşımları sebebiyle 'muhalefet ile bağlantılı olmak' suçundan hüküm giyecek.

'TERÖR SUÇU KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ'

Muhaliflerini 'derdest ederek' iktidara geçen Veliaht Prens Salman, göreve geldiği günden bu yana muhalifler ve aktivistler tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor. Salman’ın göreve bağladığı ikinci ayda sosyal medya faaliyetlerinin terör suçları kapsamına alınması yetkililer tarafından dile getirilmeye başlamıştı.

Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanabilmesi için yürütülen kampanya süresince de pek çok kadın sosyal medya paylaşımları sebebiyle cezaya çarptırılımıştı.