ABD-Türkiye krizi büyüyor! Brunson olayında takas imkansız hale geldi!

ABD ile Türkiye arasındaki rahip Brunson krizini de ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Rahip Brunson ile takas edilebileceği iddiaları ortaya atılan Hakan Atilla, Yüksek Mahkeme'ye başvurdu. ABD hukuk kurallarına göre, yüksek mahkeme başvurusu olduğu sürece takas yapılamıyor.
ABD-Türkiye krizi büyüyor! Brunson olayında takas imkansız hale geldi!
2018-09-07 10:13:20   Güncelleme: 2018-09-07 10:13:20    

ABD ile Türkiye arasında devam eden Rahip Andrew Brunson kriziyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, ABD ile krizi çözmek için AKP hükümetinin Rahip Brunson'u, New York'ta Sarraf davasından hapis cezasına çarptırılan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile 'takas' edilebileceği söyleniyordu. Hatta Türkiye ve ABD’li yetkililer arasında bu konuda diplomatik görüşmeler yapıldığı bile ileri sürülmüştü. Ancak Hakan Atilla'nın yaptığı hukuki hamle ile 'takas' konusu resmen rafa kalktı. Atilla'nın avukatları müvekkillerinin 'haksız yere hüküm giydiği' gerekçesiyle Amerikan Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu. ABD yasalarına göre bir tutuklu Yüksek Mahkeme'ye başvurduğu andan itibaren, kendisinin herhangi bir şekilde 'takas' sistemine dahil edilmesi imkansız hale geliyor.

Yüksek Mahkeme'ye yapılan başvuruda avukatlar, Atilla'nın hüküm giymesindeki en önemli unsurun 'itirafçı' olan Rıza Sarraf'ın mahkemede verdiği ifade olduğunu, ancak Sarraf'ın ifadesine güvenilmemesi gerektiğini vurguladılar.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü