Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda yerel seçimlere yönelik ittifak tartışmaları konusunda önemli açıklamalar yaptı.
Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması
2018-09-11 16:54:48   Güncelleme: 2018-09-11 16:54:48    

CHP'nin yerel seçim öncesi ittifak yapmayacağına ilişkin açıklamaları sürerken, Kılıçdaroğlu'ndan farklı bir açıklama geldi.

Milliyet’in haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarıyla yaptığı ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda, şunları söyledi:

'Yerel seçimlerde yasal olarak ittifak yok. Arkadaşlar, ‘Biz kendi aramızda ittifak yapacağız’ dediler. Zaten yapacaksınız. Biz size ittifak yapmayın mı dedik? Öyle bir aday çıkaracağız ki beldenin bütün vatandaşlarının oyunu alacak diyoruz. Öyle adaylar bulacaksınız ki diyelim ki HDP’nin oyunun da çok yoğun olduğu Esenyurt’ta, bizden bir başkan çıkar, HDP kimliği çok öne çıkmamış ama Kürt kimliği ile saygın bir kişi bulursanız o da başkan yardımcısı olur. İyi Parti’den birisi de genel sekreter olur, yapabilirsiniz. Burada bütün amaç belediyeyi bir şekilde almak. Yerelde ittifaklar değişir. İyi Parti, HDP, SP var. Bir araya gelinebilir, tek aday çıkarılabilir. Bu yerelin kendi koşullarına göre saptanması gereken bir stratejidir.'

Vehaber Menu