Reyhanlı katliamcısı: Türk devleti bize sahip çıkar

Devlet ajansına konuşan katliam sanığı 'Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak' dedi.
Reyhanlı katliamcısı: Türk devleti bize sahip çıkar
2018-09-12 19:10:20   Güncelleme: 2018-09-12 19:10:20    

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin Lazkiye kentinde yakalandığı öne sürülen ve Reyhanlı saldırısının planlayıcısı olduğu iddia edilen Yusuf Nazik'i Türkiye'ye getirdi. Nazik, devlet kurumu olan Anadolu Ajansı’na (AA) konuştu. Nazik, 'Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye'den yakalayıp getirdiler. Suriye'deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün, Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde düzenlenen bombalı saldırı sonucu 53 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren sanıklar arasında ismi geçen Yusuf Nazik o dönem Yurt Gazetesi'ne yaptığı açıklamada 'Bize bu tezgâhı kuran kişi, Heysem Topalca olabilir. Topalca'yla zaman zaman Reyhanlı'dan mal geçirmek için işbirliği yapıyorduk' demişti.