Büyükada’da fayton işkencesi protesto edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi atlara yapılan işkencelerin sona ereceğini iddia etmişti. Atlara yapılan işkenceler ve hayvan hakları savunucularının eylemleri sürüyor.
Büyükada’da fayton işkencesi protesto edildi!
2018-09-16 18:05:18   Güncelleme: 2018-09-16 18:26:16    

Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi atlara yönelik işkencenin sona ereceğini ve atlı faytonların kaldırılacağını vaat etmişti, Büyükada'da atlara yapılan işkenceler devam ederken hayvan hakları savunucuları işkenceleri protesto etti.

Büyükada’da buluşan hayvan hakları savunucuları 'Atlara özgürlük', 'Faytona binme atlar ölüyor', 'Faydondan in bisiklete bin' gibi sloganlarla yürüyüş yaptı. 'Hayvanlar mal, köle ya da taşıt değildir', 'Hayvanlar özgür olmak istiyor', 'Faytona binme, ölüyoruz', 'Ölümüne keyif sürülür mü?' yazılı dövizleriyle işkenceleri protesto etti.

ADALAR’DA HER YIL 400 AT FAYTONCULAR TARAFINDAN ÖLDÜRÜLÜYOR

Büyükada’daki eylemde Hayvanlarla Dayanışma İnisiyatifi adına da bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 'Her yıl, gıda, ulaşım, giyim, eğlence gibi çeşitli sektörlerde 150 milyardan fazla hayvan insanlar için öldürülüyor. Birçoğu da ömürlerini acı dolu bir esaretle geçiriyorlar. Kimi güneş yüzü görmeden, kimi laboratuvarlarda denek olarak, kimi saatlerce sağaltım makinelerinde sütü sağılarak… atlar ise yüksek sıcaklıkta, asfalt yollarda saatlerce kırbaçlanarak… Her yıl sadece Adalar’da 400’den fazla at faytonculuk faaliyeti yüzünden acı bir şekilde yaşamını yitiriyor. Ölen atların yerine ise yenisi getiriliyor ve biz insanlar faytona bindiğimiz sürece getirilecek. Talebimiz, Adalar’da elektrikli fayton uygulamasına geçilmesi, atlar da dahil bütün hayvanların insan tahakkümünden kurtulup özgürlüğe kavuşmasıdır' denildi.