Çocuğuna forma almaya parası yetmeyince tişört giydirdi

Türkan Eser, okulun zorunlu kıldığı formayı almaya parası yetmeyince, sekizinci sınıf öğrencisi çocuğunu okula 'Boyun Eme' yazılı tişörtle gönderdi.
Çocuğuna forma almaya parası yetmeyince tişört giydirdi
2018-09-27 00:46:07   Güncelleme: 2018-09-27 00:46:07    

Mersin Namık Kemal Ortaokulu'nda sekizinci sınıf öğrencisi olan çocuğuna forma almaya parası yetmeyen Türkan Eser adlı veli, çocuğunu 'Boyun Eğme' yazılı tişörtle okula gönderdi. Öğretmen tişörte tepki gösterince okula giden Türkan Eser, öğretmene, 'Benim iki çocuğum var, ikisi de okula gidiyor. İkisine de forma almaya olanağım yok. Eğer zorunluysa formayı okul dağıtmalı' dedi. Öğretmenin, çocuğuna neden 'Boyun Eğme' yazılı tişört giydirdiğini sorması üzerine Türkan Eser, 'Çünkü bu tişört, sizin sisteminizin boyun eğdiremediği, ezemediği insanların tişörtü, çocuğumu bu tişörtle okula göndermeye devam edeceğim. Okul forma dağıtmıyorsa, ben de çocuğuma bu sisteme boyun eğmeyen insanların giydiği formayı giydiririm' dedi. 

Türkan Eser, çocuğunun fotoğrafını sosyal medya hesabında şu notla paylaştı: 

'Hiç ajıtasyon yapamayacağım, kızımın okul formasını almaya param yetmedi, ben de Boyun Eğme tişörtü giydirip yolladım. Bu lanet sistemin bu duruma mahkum ettiği tek insan değilim. Ben değil bunu normalleştiren siz utanın. Öğretmen iyice kızmış 'bu ne biçim tişört' diye. Ben de gittim okula 'sizin sisteminizin ezemediği insanların tişörtü, çok forma meraklısı iseniz alın giydireyim' dedim. Büyük bir ihtimalle deli olduğumu düşünüyorlar şu anda.'  

 

Vehaber Menu