Ortaokulda sarıklı-cübbeli bir kişi ders verdi

Abdükadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu'nda, dinci bir vakfın başkanı sarık ve cübbeyle derse girdi.
Ortaokulda sarıklı-cübbeli bir kişi ders verdi
2018-09-29 16:02:58   Güncelleme: 2018-09-29 16:02:58    

Ankara Yenimahalle’de bulunan 114 öğrencinin eğitim gördüğü Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu’na tarikatların hakim olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni'nin haberine göre öğrenciler sarıklı cübbeli bir şekilde sınıflara giren tarikat temsilcilerine emanet edildi. Anadolu İlim ve İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dilmen sarıklı ve cübbeli bir biçimde sınıflara girerek öğrencilere 'Değerler Eğitimi' adı altında 'adalet' dersi veriyor.

Okul yönetimi, Dilmen’in gerçekleştirdiği eğitimlerin 'Dini Değerler ve İnsanlar Arasında Saygı ve Adalet' konulu söyleşi olduğunu savundu.

Dinci vakfın başkanı Dilmen’in aynı zamanda geçen dönem aynı okulun okul aile birliği başkanlığını yürütüğü, okulda velilerle dini içerikli etkinlikler düzenlediği ve MEB’in yapması gereken bir çok sorumluluğu üstlendiği öğrenildi.

Okuldan şikayetçi olan velilerden edinilen görüntülerde de, Dilmen’in veliler ve öğrencilerle düzenlediği bir etkinlikte okul yönetimine, 'Bir arzuhalımız var. Sadece senede bir gün kutlu doğum yapmasınlar. Bizlere her ay bunu bir sefer yapsınlar da, bir araya getirsinler. Gönül onu arzu eder. Gönül yavrularımızı yakından takip etmeyi arzu eder' ifadelerini kullandığı görüldü.