Okul bahçesinde öpüşen çocuğa 4.5 yıl hapis cezası

Bilirkişi raporunda ergenliğin vermiş olduğu dürtülerle bu eylemin gerçekleştirildiğinin vurgulandığı, ancak savcı ve hâkimin bu talebi dikkate almadığı belirtildi.
Okul bahçesinde öpüşen çocuğa 4.5 yıl hapis cezası
2018-09-30 08:29:52   Güncelleme: 2018-09-30 08:29:52    

Okul bahçesinde 13 yaşındaki S.Ö. ile öpüşen ve bu sırada bir başka öğrenci tarafından görüntülenen 16 yaşındaki A.K.’ye hapis cezası verildi. İddiaya göre kız öğrenci S.Ö. ile A.K. sosyal medya üzerinden mesajlaşıp duygusal yakınlık kurdu.

Okul bahçesinin arkasında buluşan öğrenciler birbirlerine sarılıp öpüştü. Bu sırada aynı okulda okuyan A.Ş., S.Ö. ile A.K.’nin videosunu çekti. A.Ş., cep telefonuyla çektiği videoyu olaydan bir gün sonra Facebook üzerinden S.Ö.’ye gönderdi.

Görüntünün yayılmasının ardından okul müdürü ve sınıf öğretmenleri devreye girdi.

Hâkim ergenliği dikkate almamış
Soruşturma sonunda görüntüyü çeken 13 yaşındaki A.Ş. hakkında 'müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak', 16 yaşındaki A.K. hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı', görüntüleri kendi aralarında paylaşan 4 çocuk hakkında ise 'çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları nakletmek' suçlamasıyla dava açılmıştı.

Hâkim karşısına çıkan yaşları 13 ile 16 arasında değişen 6 çocuktan 5’i beraat ederken, lise 10’uncu sınıf öğrencisi A.K., 7’nci sınıf öğrencisi S.Ö.’ye karşı basit cinsel istismar suçunu işlemekten 4.5 yıl hapis cezası aldı. Bilirkişi raporunda ergenliğin vermiş olduğu dürtülerle bu eylemin gerçekleştirildiğinin vurgulandığı, ancak savcı ve hâkimin bu talebi dikkate almadığını belirtti.