Fethullah Gülen'in sözcüsü: İçeriye girmeye çalışan bir kişiye ateş açıldı

Bugün sabah saat 08:30 silahlıymış gibi görünen bilinmeyen bir kişi, Fethullah Gülen'in uzun bir süredir yaşadığı Pennsylvania'nın Saylorsburg bölgesindeki dinlenme merkezine girmeye çalıştı.
Fethullah Gülen'in sözcüsü: İçeriye girmeye çalışan bir kişiye ateş açıldı
2018-10-03 22:21:04   Güncelleme: 2018-10-03 22:23:36    

Pennsylvania Eyalet Polisi, Fethullah Gülen'in yaşadığı yerleşkenin güvenlik görevlisinin kapının önündeki şüpheli gördüğü bir kişiye ateş açtığını ve söz konusu kişinin kaçtığını açıkladı.

Bugün erken saatlerde, polisin Gülen'in yerleşkesini çembere aldığı ve bölgede polis helikopterlerinin uçtuğu bildirildi. Polis, yerleşkenin önünde yaklaşık iki saat kaldıktan sonra ayrıldı.

Pennsylvania Eyalet Polisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yerel saatle sabah 08:53'te (TSİ 15:53) adı Golden Generations Retreat Center (Altın Nesiller Dinlenme Merkezi) olan yerleşkede silah seslerinin duyulduğu yönünde gelen bir ihbar üzerine bölgeye gittiğini bildirdi.

Açıklamada, 'Güvenlik personeli, güvenlik kapısının dışında şüpheli bir kişinin bulunduğu noktanın yakınlarına ateş açmış. Kimliği tespit edilemeyen kişi, bölgeden kaçmış. Güvenlik görevlilerinin bölgede yaptığı arama tamamlandı ve söz konusu kişi bulunamadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor' denildi.

Açıklamada, şüphelinin baştan aşağı koyu renk kıyafetler gitmiş, beyaz bir erkek olduğu belirtildi.

AA muhabirinin verdiği bilgide, Pensilvanya polisinin bir kişiyi yaraladığını da açıkladı.

Gülen Yapılanması bünyesindeki ABD merkezli Alliance for Shared Values adlı vakıf da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 'Bugün sabah saat 08:30 silahlıymış gibi görünen bilinmeyen bir kişi, Fethullah Gülen'in uzun bir süredir yaşadığı Pennsylvania'nın Saylorsburg bölgesindeki dinlenme merkezine girmeye çalıştı. Güvenlik görevlisi de havaya ateş açarak yanıt verdi ve söz konusu kişi kaçtı' dedi.

Vakıf, dinlenme merkezi personelinin yürütülen soruşturmada eyalet polisine her türlü yardımı yaptığını söyledi.

Açıklamada, 'ABD'li yetkili makamlara, Türkiye'yi hem burada ABD'de hem de diğer ülkelerde masum insanlara yönelik eylem ve tehditlerinden sorumlu tutmayı sürdürmeye çağırıyoruz' denildi. BBC Türkçe

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü