Erdoğan: Gezi olaylarında vandallarla mücadele ettik, CHP yanlarındaydı

''FETÖ ile mücadele ediyoruz. CHP’yi, onların yanında görüyoruz.''
Erdoğan: Gezi olaylarında vandallarla mücadele ettik, CHP yanlarındaydı
2018-10-07 15:34:10   Güncelleme: 2018-10-07 16:24:39    

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin düzenlediği kampın kapanışında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- HDP’yi meşru siyasetin aktörü olarak görmemiz mümkün değil.

- Bizim sıkıntımız her hangi bir konudaki yanlışımızın ifadesi edilmesi değil. Biz en kritik dönemlerde düşmanlarımızın yanında yer alanlardan mustaribiz. Bizi en çok üzen siyasi alternatif konumunda olması gereken partinin Türkiye’nin düşmanlarıyla birlikte olmasıdır. Gezi olaylarında vandallarla mücadele ediyoruz, CHP’yi onların yanında görüyoruz. FETÖ ile mücadele ediyoruz. CHP’yi, onların yanında görüyoruz.

- Biz göreve geldiğimizde 23.5 milyar dolar IMF'ye borçla devraldık. 2013'te tamamen sıfırladık. IMF bizden borç istedi. Baktılar ki çılgın Türkler azıttı, vazgeçiler. 

- (İsmet İnönü'nün fotoğrafını göstererek) Elindeki ABD bayrağı. Elindekini niye taşıyor? Bu bir teşekkürname. Güneyimizde ABD'nin kokartlı komandaları kimlerle yan yana? Teröristlerle. Bunlar, kiminle kol kola? Bunlar da yine CHP ile HDP ile kol kola. Bunlara karşı mücadeleyi veren kim? Benim mehmedim. Mehmedimi istismar edenler kim? Yine CHP, yine HDP. 7 askerimizi şehit eden kim? PKK. Bunların arkasındakiler kim? CHP ve HDP.