Bahçeli: Terör örgütleriyle ilişkisi olan şahsın serbest kalması nasıl izah edilecek?

''Brunson’un 3 gizli tanığının ifadesiyle suçlanması ve savcı değişikliği yine aynı tanıkların değiştirilmiş ifadeleriyle serbest kalması bağımsız ve tarafsız hukuka ne kadar uygundur?''
Bahçeli: Terör örgütleriyle ilişkisi olan şahsın serbest kalması nasıl izah edilecek?
2018-10-16 17:41:33   Güncelleme: 2018-10-16 17:41:33    

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Amerikalı pastör Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. Meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli şu ifadelere yer verdi:

'Papazın serbest kalması pek çok soru işaretine neden olmuştur.  Terör örgütleriyle ilişkisi ve iltisakı belli olan şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan misyonerin iki yıl bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir. Brunson’un 3 gizli tanığının ifadesiyle suçlanması ve savcı değişikliği yine aynı tanıkların değiştirilmiş ifadeleriyle serbest kalması bağımsız ve tarafsız hukuka ne kadar uygundur?

Papaz davasındaki gizli ve kiralanmış tanıklar kimlerdir? Bu gizli tanıklar kısa süre içerisinde ifade ve görüşlerini nasıl değiştirmişlerdir? Günün şartlarına göre değiş değiştiren kişilerin tanıklığıyla adalet yaşar mı? Yaşasa bile buna adalet denir mi? Gizli tanık TCK sistemine ekilen fitne tohumudur.

Türk hukukunu gizli tanık tahakkukukundan kurtarmak hepimizin boynunun borcudur. 35 yılla yargılanıp iki yıl dolmadan yakayı kurtaran casusun vebaline millet vicdanı nasıl ortak olacaktır?

Papaz olayında ifadelerini değiştiren gizli tanıklar kimlerdir. Kısa sürede ifade ve görüşlerini nasıl değiştirmişlerdir. Türkiye’deki papaz verilirken Pensilvania’daki papaz neden alınmamıştır (Erdoğan’ın ABD’ye yönelik ‘al papazı ver papazı’ söylemine atıfta bulunuyor)? Ne zaman alınacaktır?

ABD’deki papaz Gülen neden alınamaz? Halbuki ver papazı al papazı demiştik. Sözümüz sözdür. Pensilvanya’daki papaz ne zaman ülkemize iade edilecek? Diyelim ki umut ettiğimiz takas gerçekleştirilmedi. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın iadesi ne zaman olacak? Meselemiz Türkiye’nin saygınlığıdır. O papazı istiyoruz, vermelerini bekliyoruz. Bakalım dövizin akıbeti ne olacak? Enflasyon eski seviyesine çekilecek mi? Bunların takipçisi olacağız.' 

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü