Muhammed Uteybi ülkesine döndü

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin konutu aranacak olan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi ülkesine kaçtı.
Muhammed Uteybi ülkesine döndü
2018-10-16 17:51:21   Güncelleme: 2018-10-16 17:51:21    

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için dün Suudi Konsolosluğu'nda saatler süren inceleme yapan heyet, konsolosluk binasından ayrılmıştı. Reuters’a bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili, 'Konsoloslukta arama ve inceleme yapan Türk polisi ve ekibi ihtiyaç duyulan ve delil olduğu düşünülen bulguları aldı. Konsolosluğun bahçesinden toprak numunesi de alındı' dedi.

Aynı yetkili, 'Çalışmadan alınacak sonuçlar kısa sürede somut olarak ortaya çıkacak' dedi. Yaklaşık 10 Türk polis ve bir savcıdan oluşan Türk heyet konsoloslukta dokuz saat süren ve sabah saatlerinde biten bir çalışma gerçekleştirdi. Ortak heyette yer alan Suudi yetkililer de konsoloslukta bulundu.

KONUTU ARANACAK SUUDİ KONSOLOS ÜLKESİNE GİTTİ

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak gündeme gelen Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin 17.00'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla ülkesine döndüğü belirtildi.