Fatih Altaylı’ya polislere küfür ettiği gerekçesiyle soruşturma!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı hakkında polise hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
Fatih Altaylı’ya polislere küfür ettiği gerekçesiyle soruşturma!
2018-10-17 22:13:03   Güncelleme: 2018-10-17 22:16:25    

TGRT Haber’de yer alan bir videoda, Altaylı’nın İstanbul’un Şişli ilçesinde bir trafik polisiyle tartıştığı görülüyor. Habertürk yazarının, tartışma sırasında polise küfrettiği de duyuluyor.

AA’nın haberine göre İstanbul başsavcılığı, Altaylı hakkında ‘kamu görevlisine görevi nedeniyle birden fazla kez hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından soruşturma başlattı.

Altaylı, şüpheli sıfatıyla karakolda ifade verdi.

Tartışma tutanağa yansıdı
Polis merkezi tarafından tutulan evrakta, Harbiye Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde çok sayıda yasak park anons edilmesi üzerine bahse konu yerde, araç içinde sürücüsü bulunmayanlara cezai işlemlerin yapıldığı, araç içerisinde bulunan sürücülerin ise sözlü şekilde uyarıldığı belirtildi.

Evrakta, bir araçta bulunan sürücünün ‘aracın Fatih Altaylı’ya ait olduğunu, ceza yazılamayacağını söylediği’, uyarılara rağmen aracını kaldırmaması üzerine de ceza kesildiği dile getirildi.

Evrakta şöyle dendi: 'Bu sırada Fatih Altaylı olay yerine gelerek, ‘Araç hasta bekliyor, insan olsanız azıcık halden anlarsınız, sizi şikayet edeceğim, sizi mahvedeceğim’ diye tehditlerde bulunmuş, görevli polis memuru da ‘Şikayet etmek sizin yasal hakkınız, edebilirsiniz’ şeklinde cevap vermiştir.'

Tartışmayı görüntüleyen bir kişi, videoyu polise verdi. Polis de merkeze giderek gazetecinden şikayetçi oldu.